Mozgás, edzés

#Mozgás #edzés

130 db cikk a témában

#zene
2013.06.09.

A legjobb zenék edzéshez

Olvasóink nagy részétől azt hallottuk, hogy futás vagy edzés közben szinte mindig valamilyen zenét hallgatnak – és ezek a számok legalább annyira segítik őket a munkájukban és elszántságukban, mint egy jó tornacipő, vagy lányok esetében sportmelltartó.

#sportolás
2013.05.18.

Tippek kezdő atlétáknak - Versenyzés

Az intenzív, rendszeres testmozgás fontos a szervezet számára. Elkezdeni azonban csak körültekintően, bizonyos szabályok betartása mellett szabad.

#sport
2013.03.20.

A túlzott testmozgás függőséget okozhat?

Akik nagyon intenzíven hódolnak valamelyik – vagy akár több – sportágnak, már rövid ideig tartó tétlenség és mozdulatlanság után is rosszul érzik magukat, s igazából nem tudják, mi hiányzik nekik.

#fitnesz
2013.02.27.

A legújabb fitnesz trendek

Felejts el minden aerobik órát, súlyzót és biciklit. A legújabb fitnesz trendek szerint a legjobb felszerelés nem más, mint a saját tested és a saját súlyod. 2013-ban új fitnesz dimenzióba léptünk: a saját súlyunkkal való edzések éve ez.

#mobil
2013.01.11.

VirtuaGym: a mozgás új fejezete

A nemrégiben megrendezett Health 2.0 berlini konferencián egy egész délutánt szenteltek a különböző wellness és fitnesz újdonságoknak, alkalmazásoknak, honlapoknak. Itt mutatták be a már több éve működő digifit.eu honlap mobilalkalmazását, a VirtuaGymet, ami nem más, mint egy online edzőterem. Miből is áll ez?

#sport
2012.09.14.

Berki Krisztián a rendszeres sportolásra buzdít

Szokatlan szerepben, a Médiaunió Alapítvány új reklámfilmjeiben tette próbára tehetségét nemrég a londoni olimpia lólengés és kardvívás bajnoka! Berki Krisztián és Szilágyi Áron szerepel „A sport mindenkié!” kampány új kisfilmjeiben, amelyben ők is a rendszeres sportolásra buzdítanak.

#pszichológia
2012.05.28.

Fejben dől el: pszichológia a sportban

"Fejben dől el a verseny" - mondja a sportpszichológus, és hogy nyomatékot adjon a megállapításnak, azonnal hozzá teszi, hogy rövidesen ezzel a címmel jelenik meg az a szakmai könyv is, amely részleteiben alátámasztja, megmagyarázza az állítást. A sportpszichológiáról, helyzetéről, elfogadottságáról beszélgetünk Lénárt Ágota ismert sportlövésszel, a SE Testnevelési és Sporttudományi Kar Pszichológia Tanszékének vezetőjével.

#edzés
2012.03.29.

A testmozgás azonnal hat a génjeinkre

Már egyetlen edzés is elég ahhoz, hogy pozitív üzenetet küldjünk a génjeinknek. A mozgással szinte azonnal aktiválunk olyan géneket, amelyek az izomtónus növelésére ösztönzik a testünket.

#Szabó Krisztián
2012.03.07.

Élsportolók mesélnek: sprintereknek való világ

Szabó Krisztián kétszeres junior autókrossz Európa-bajnok, aki tavaly már a felnőttek között bontogatta szárnyait és nem vallott szégyent – többször is a dobogón pezsgőzhetett a legjobbak között. A magyar versenyzőnek idén még nehezebb dolga lesz, egyrészt mert most már tényleg számolnak vele az ellenfelek, másrészt meg azért, mert az érettségire készül.

#mozgás
2012.02.22.

A fizikailag aktívabb emberek boldogabbak

A fizikailag aktívabb emberek nagyobb lelkesedéssel néznek elébe a mindennapoknak, mint a mozgásban szegény életmódot folytató társaik - derült ki egy tanulmányból.

#Nguyen Anasztázia
2012.01.18.

Élsportolók mesélnek: egy fiatal atléta tippjei

Újonnan induló sorozatunkban élsportolók mesélnek arról, a pályán és azon kívül mit tesznek azért, hogy még jobbak legyenek. Beavatnak bennünket az edzéseikbe, a táplálkozási szokásaiba, szinte mindenbe, ami a kulisszák mögött zajlik. Elsőként Nguyen Anasztáziáról olvashattok.

#fehérje
2012.01.12.

Fehérjével üzen a testnek a mozgás

Egerek izomsejtjeiben azonosítottak egy fehérjét, amely hírvivőként hozzájárul a testmozgás előnyös hatásaihoz - idézte amerikai kutatók eredményét a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

#boksz
2012.01.08.

A boksz árt a tiniknek?

Az agykárosodás és az egyéb komoly fizikai sérülés kockázata túl veszélyessé teszik ezt a sportot - állítja egy kanadai gyermekorvos-csoport. A felhívásban arra ösztönözik kollégáikat, hogy tartsák távol a fiatalokat a boksz világától.

#edzés
2011.12.15.

A testedzés az agyat is tornáztatja

Hogy kiderítsék, van-e kapcsolat, és ha igen, milyen a testedzés és az agy teljesítménye között, írországi kutatók ülő életmódot folytató egyetemista fiúkat kértek fel arra a vizsgálatra, amelynek során a memóriateszt előtt kemény edzésen kellett részt venniük. Kiderült, hogy a testedzés bizony az agyat is tornáztatja.

#allergia
2011.11.11.

Allergia az edzésre: halál a futópadon

Az elliptikus gépen való megterheléstől hányingered van? Volt már olyan érzésed, hogy ha még egy percet töltesz a futópadon, véged? Talán ez az egész nem csak képzelgés... Néhány ember valóban allergiás a testedzésre, és egy izzasztó edzésbe bele is halhatnak.