sportnap
#Mozgás

Sportnap a mozgássérült fiataloknak

2012.04.11.
1 perces olvasási idő

Több mint 20 sportágat, köztük a kerekesszékes kosárlabdát vagy a lovaglást is kipróbálhatják az idei MERI Sportnap résztvevői április 14-én az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) negyedik alkalommal rendezi meg a MERI Sportnapot azzal a céllal, hogy a fogyatékossággal élők megismerhessék és kipróbálhassák azokat a sportokat, amelyeket ők is űzhetnek.mozgássérült sport

Ezzel szeretnék felkelteni a mozgáskorlátozott fiatalokban az igényt a testedzésre - adta hírül közleményben a MEOSZ. A sportnap résztvevői egyebek mellett kipróbálhatják a gerelyhajítást, a lövészetet, az asztaliteniszt, a bocciát, a kerekesszékes kosárlabdát, a rögbit, az ülőröplabdát, a vívást, a lovaglást, a kajak-kenut. Több sportágat paralimpikonok, világ- és Európa-bajnok parasportolók mutatnak be.

Dani Gyöngyi Európa-bajnok vívó és a program ötletgazdája mellett részt vesz az eseményen Krajnyák Zsuzsa világbajnok vívó, Csonka András világbajnok bronzérmes asztaliteniszező is. A sportnap nem titkolt célja, hogy megszólítsa azokat a fiatalokat, akikben van kellő kitartás és elszántság ahhoz, hogy mozgássérültként sikereket érjenek el a sportban, ezzel utánpótlást biztosítva a magyar paralimpiai csapat számára.

Az idén először a sport világán kívüli ismert személyiségek is részt vesznek a programon: a rendezvény védnöke lesz Lang Györgyi színész, táncdalénekes és Varga Katalin, a 2012-es év kerekesszékes szépségkirálynője. A sportnap társszervezője a Magyar Paralimpiai Bizottság. Magyarországon jelenleg több mint 300 ezer mozgáskorlátozott ember él, közülük mintegy 380-an rendelkeznek versenyigazolvánnyal. Az esemény részleteiről a www.meri.lepjkozelebb.hu oldal nyújt részletes felvilágosítást.

(mti)

Kapcsolódó címkék

sport