fogyás
#Mozgás

Éjt nappallá téve edzel, de nincs eredmény?

2023.03.28.
1 perces olvasási idő

Napról napra keményebben edzel, de egy dekát sem adsz le? Néhány embernek sajnos lehetnek betegségei, melyek hasonló eredményekhez vezetnek. Ezeknek a betegségeknek több összetevője, és számos oka lehet. De mielőtt mindenféle betegségekre gyanakszunk, nem árt, ha megtudunk néhány tényt.

Elsősorban elengedhetetlen, hogy odafigyelj az étkezésedre. Mert ugyan lehet, hogy edzel minden nap, de ha napi több ezer kalóriát is megeszel, ne várd a súlycsökkenést!

Többször kevesebbet

Sajnos muszáj minden nap kevesebbet enned az „átlagfogyasztásodnál”, hogy látható eredményei legyenek a diétának. Viszont ez nem egyenlő a koplalással. Próbálj meg kisebb adagokat szedni a tányérodra. Ezt azonban gyakrabban végezheted, mint az eddigi étkezéseidet.

Egy átlagos edzés alkalmával körülbelül 500 kalóriát égetsz el. (Természetesen ez változhat az időtől, és az intenzitástól függően). Így egyértelmű, hogy nem elég az edzés, az étkezésre is oda kell figyelni.

Állíts össze edzéstervet

Tegyük fel, hogy 45 percet edzel minden nap, így minden nap elégetsz 500 kalóriát. De lehet, hogy többet is, mert például egy aerobic edzés több kalóriát éget el, mint mondjuk 45 perc szobabiciklizés. A lényeg, hogy az átlag mindenképp megvan. Nos, egy hét, és máris 1 kg mínusz, a feltétele ennek mindössze annyi, hogy az étkezésre is oda kell figyelned.

Még mielőtt teljesen lemondanál arról, hogy valaha is le fogsz fogyni, gondold újra! Odafigyeltél magadra? Az edzéseken mindent szabályosan csináltál? A végére pedig egy meglepő edzésterv. Ha mindennap 45 percet sétálsz, majdhogynem ugyanazt a hatást érheted el, mint a szobabiciklivel és társaival. De mennyivel kényelmesebb, szebb, és ha még ez párosul egy elfogadható diétával, az eredmény nem marad el!

(KamaszPanasz - Cs. B.)