barátság
#Lélek

A barátságotok mérgező lehet? Itt vannak az árulkodó jelek!

2021.03.03.
2 perces olvasási idő

Már mindent megtettél azért, hogy működjön a barátságotok, és most már úgy érzed, hogy itt az ideje továbbépni? Meg kellene tenned? Itt van néhány biztos jele annak, hogy el kellene tőle távolodnod!

A barátod nem akar veled kommunikálni

A folyamatos beszélgetés fontos, tehát, jobb, ha vitatkoztok egymással, mintha egyáltalán nem beszélnétek. Ha nem beszéltek egymással, akkor a veszekedés elfajult. Biztosan ezerszer végiggondoltad már, hogy mi lehet az oka annak, hogy már nincs olyan jóban veled. Valószínűleg neki is pontosan ezen jár az esze.

Egy egészséges baráti kapcsolatban a felek nem félnek vitatkozni, hiszen tudják, hogy minden a kompromisszum érdekében történik. Kitárnak mindent, hogy a barátságuk egy olyan tér lehessen, ahol önmagukat adhatják.

Ha nem volt köztetek nyílt veszekedés, csak szimplán nem beszéltek egymással, akkor egyikőtöket sem érdekli a barátság eléggé ahhoz, hogy ápoljátok. Biztosan csodálkozol, hogy még nem hívott, és azon gondolkodsz, hogy nem is érdekled őt annyira. És ő pontosan ugyanezen gondolkozik. Hogyha a barátod nem akar veled kommunikálni, akkor talán itt az ideje, hogy magad mögött hagyd ezt a kapcsolatot. Egy barátság nem lehet egyoldalú.

A barátod csak akkor keres téged, ha szüksége van valamire

Jó érzés segíteni egy baráton, de ha ez az egyetlen oka, hogy felvegye veled a kapcsolatot, akkor az azt is jelentheti, hogy nem érdekled őt.

Konkrét jelei annak, hogy a barátod kihasznál:

  • Mindig akkor keres téged, ha szüksége van valamire.
  • Elfelejt válaszolni a hívásaidra, üzeneteidre.
  • Elfoglaltnak mutatja magát, amikor találkozni akarsz vele, de mindig ráér, ha neki van szüksége valamire.
  • Nincs melletted a legnehezebb időkben.

Ha a barátod nincs melletted, csak akkor, amikor szüksége van valamire, akkor itt az ideje véget vetned ennek a kapcsolatnak.

A barátod hülyén viselkedett, és aztán úgy tett, mintha mi sem történt volna

Az olyan barátok, akik feledékenyek a saját viselkedésükkel kapcsolatban, nem igazán mondhatóak általánosnak. Az öntudat fontos, és hogy ha a barátod híján van ennek, akkor alapból bántóan, vagy közönyösen viselkedhet.

Mindannyian hülyén viselkedünk néha, de utána jóvá kell tennünk. Ha a barátod kiakad rád, kiabál veled, vagy csúnyákat ír neked az interneten, és aztán úgy tesz, mintha ez semmit sem jelentene, akkor meg is mutatta neked, hogy nem jelent neki túl sokat a barátságotok. Nem éri meg neki bocsánatot kérni, vagy megbánást tanusítani. Amikor ezzel szembesülsz, mi más választásod van, mint továbblépni?

Többé nincs bennetek semmi közös

Persze jó dolog, ha színes a baráti köröd, de ha már semmi közös nincs bennetek egy barátoddal, akkor egyre kevésbé tűnik fontosnak maga a kapcsolat. Egy ilyen barátság befejezése komoly beszélgetést igényel; ami azt követi, valószínűleg a teljes eltávolodás.

Néha a két fél teljesen más eseményeket él meg az életében, és ennek eredményeképpen úgy tűnik, hogy nincs semmi közös bennük. A jó dolog az, hogy ha most tovább is léptek, a jövőben még kialakulhat köztetek barátság, ha több mondanivalótok lesz egymásnak.

A barátod elárult téged

Persze a megbocsátás, a felejtés nemes dolog, de vannak esetek, amikor az árulás túl jelentős ahhoz, hogy csak úgy továbblépjünk rajta. Ez magában foglalhat sok mindent, titkok elárulásától a hitetlenségig. Ha a bizalom oda van, akkor szinte mindegy, hogy mi is vezetett oda. Néhány ember képes túllépni az áruláson, és az azt követő vitákon, de más esetekben a barátság változása annyira jelentős, hogy nem akarnak újra próbálkozni.

Ha már nem érzed úgy, hogy önmagad lehetsz, és megoszthatod az életed történéseit vele, akkor itt az ideje annak, hogy mindketten továbblépjetek.

(KamaszPanasz – R.P.)