stressz
#Lélek

Így lehetsz elégedettebb

2015.02.18.
2 perces olvasási idő

Mindenkinek vannak olyan időszakok az életében a mindennapok sűrű teendői közepette, amikor úgy érzi, hogy besokallt, így könnyen lehangolttá, elégedetlenné válik önmagával és az életével. Íme, néhány tipp, amelyek segítségével boldogabb lehetsz.

1. Keress valamit magadon, amit szeretsz!

Míg sok embernek nem jelent gondot megtalálni magán, hogy mit szeret és mi az, amit meg akar változtatni, a legtöbbünk boldogabb lenne, ha megtanulná felismerni azokat a dolgokat, amiktől csodálatos és egyedi. Itt az ideje, hogy rájöjj, és elismerd, mi az, amit szeretsz magadban.

2. Ígérd meg, hogy változtatsz azon, amit nem szeretsz!

Visszatérve ahhoz, amit nem szeretsz magadon: az önostorozás nem segít. Ha nem szeretsz kicsinyes lenni, határozd el, hogy megváltozol. Ha belefáradtál, hogy féltékeny vagy, akkor ne legyél az. Mint az összes többi elhatározás, a "hogyan legyek boldog" is működni fog, szóval készülj fel! De ne feledd, az első lépés az igazi változásban, hogy beismered, mi az, amit nem szeretsz, és elhatározod, hogy dolgozni fogsz rajta.

elégedett nő

3. Csak pozitívan!

Itt az ideje, hogy megszabadulj a negatív emberektől az életedben. Kinek van ideje a mások kibeszélésére, aljas ellenségekre, amikor a pozitív, szerethető barátaiddal is töltheted az idődet? Felejtsd el a drámát, kerüld az ilyen embereket, lépj tovább, és legyél inkább az igaz barátaid körében.

4. Mozogj!

Persze, a rendszeres edzés segít karcsúbbá válni, és abban, hogy csinosabb légy a skinny farmerodban, de sokkal fontosabb oldala az, hogy boldogabbá is varázsol. Hogyan? Oldja a stresszt, boldogsághormonokat szabadít fel, segít kitisztítani az elmédet, és kitalálni, hogy hogyan kezeld, vagy oldd meg a problémákat. Csodálatos!

5. Gondolkodj, meditálj

Szánj időt a személyes mérlegelésre és meditációra időről időre. Nem kell, hogy hivatalosan is meditálj, csak szánj naponta 10-20 percet arra, hogy kitisztítsd az elmédet, mindenféle zavaró tényezők nélkül - se telefon, se TV ne legyen körülötted, csak te és a gondolataid!

6. Ne nézz vissza

A visszapillantás az egy dolog, de a múltban élés már egy másik. Egyáltalán, semmit nem tudsz változtatni vagy javítani a múlton, szóval ne ragadj le! Inkább fordítsd az energiádat arra, hogy a jelenben élj, és akkor már a jó úton vagy, hogy boldogabb legyél.

7. Ne nézz túlságosan előre

Az ellenkezője is igaz. Ne tölts túl sok időt azzal, hogy túl messzire tekintesz a jövőben, mert a végén stresszelni fogsz, és nem tudod élvezni, ami most van körülötted. Rengeteg dolog megváltoztathatja az életet egy nap, egy hét és egy hónap alatt is, így teljes időpocsékolás akár két évre is előretervezni. Persze, jó ötlet, ha van egy vázlatos terved, de hagyd nyitva az ajtót minden változás előtt!

8. Legyél hálás

Nem számít, hogy mennyire elkeseredettnek és nyomorultnak tűnik az életed, mindnyájunknak van valami - nem számít milyen apróság -, amiért hálásak lehetünk. Koncentrálj arra, és legyél érte tényleg hálás. Mondd el valakinek, hogy szereted, és mutasd meg, hogy értékeled őt. Ünnepeld meg a jó egészségedet azzal, hogy megóvod. Legyél hálás és boldogabb leszel!

9. Szánj időt a kapcsolatok fejlesztésére

Minden kapcsolatba kell munkát fektetni - tesó, barátság, szülői kapcsolat. Tölts időt azzal is, hogy új kapcsolatokat alakíts ki.

Segíteni fog, hogy boldogabb, elégedettebb legyél, ha néhány tanácsot megfogadsz, de el tudod képzelni, hogy milyen csodálatosan, pompásan boldog leszel, ha kipróbálod mindet?

Melyik tippet próbáltad már ki? Vagy van valami más, amit ajánlanál, valami, ami segített neked, hogy boldogabb legyél? Kérlek, oszd meg velünk! Várjuk a Te történetedet!

S.C.