csók
#Lélek

Hogyan fogadd el a pasid lánybarátait?

2017.02.06.
2 perces olvasási idő

Eloszlathatja a féltékenységed és a bizonytalanság érzeted, ha megtanulod, hogyan kezeld a barátod lánybarátait. Ha megtiltod neki, hogy lányokkal is barátkozzon, az nem csak zokon eshet neki, de azt is hiheti általa, hogy irányítani akarod a baráti kapcsolatait (is). Ha ezzel a dilemmával küzdesz, íme, 7 tipp.

Legyetek szövetségesek

A féltékenység fő oka nyilván az, hogy attól félsz, a barátod el fog téged hagyni az egyik lánybarátjáért. Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz az, ha a lányok szövetségesévé válsz. Ismerkedj Hogyan fogadd el a barátod lánybarátait?meg velük egyenként, hívd meg őket valahová, esetleg vacsorázzatok együtt.

Lógjatok együtt!

Hívd meg a barátodat és a lánybarátját a baráti társaságodba, csináljatok közös programot. Ha a lánynak van barátja, ne hagyjátok ki őt se a buliból! Így láthatod, hogyan viselkedik a lány, amikor a pasid körül van. Ha rejtett szándékai vannak, mondhat bármit, a testbeszéde úgyis elárulja!

Adj egy esélyt a barátságnak!

Amikor a lánybaráttal lógsz, légy önmagad és mindenképp felejtsd el a féltékeny barátnő szerepét! Ne légy vele nyers vagy durva, hiszen ez csak fokozza a feszültséget, és mindenki rosszul fogja magát érezni! Lehet, hogy jó fej csaj, akivel egyébként jól ellennél, szóval adj neki egy esélyt! Azzal, hogy elfogadod őt, a barátodnál is jó pontokat fogsz szerezni.

Hogyan kezeld az üzeneteket, hívásokat?

Természetesen gyanakvásra adhat okot, ha meglátsz egy üzenetet a barátod mobilján – egy ismeretlen lánytól. De mielőtt a legrosszabbakat feltételeznéd, kérdezz rá a pasidnál. Vigyázz, semmiképp se kérd számon őt! Ha nincs köztük semmi, a barátod meg fogja osztani veled, hogy mióta tart a barátságuk, hogyan találkoztak, volt-e köztük valami, és hogy szingli-e a lány. És vonakodás nélkül hajlandó lesz megmutatni az üzenetet is, ha megkéred rá.

A flörtölős barát

Ez a lánybarátok másik típusa, aki mindig flörtöl a pasiddal, és meg akarja őt szerezni magának. Ezt a lányt könnyű felismerni, mert ő az, aki folyamatosan hívogatja és üzenetekkel bombázza a barátodat, még késő este is hívja, illetve különösen akkor, amikor tudja, hogy kettesben vagytok. Az ilyen típusú lánybarát esetében a barátodnak kell meghúznia határokat. Ha ezt te próbálod megtenni, akkor csak az ellenkező hatást éred el.

Beszéld meg a barátoddal

Ha kínosnak érzed, hogy a barátod és ez a lány jóban vannak, először kérdezd meg magadban ennek okát. Azért van, mert féltékeny vagy, esetleg bizonytalan a kapcsolatotok erősségében, és a legrosszabbakat feltételezed? Vagy van konkrét bizonyítékod arról, hogy van köztük valami? Ha arra gyanakodsz, hogy a lánynak rejtett szándékai vannak, hozd fel ezt a barátodnak, és beszéljétek meg!

NE AGGÓDJ!

Ha megbizonyosodsz arról, hogy a barátságuk tényleg csak plátói, és hogy a barátod úgy kezeli őket, mint bármelyik másik havert, akkor ne aggódd túl a dolgokat! Lehet, hogy szép és modellalkatú, amihez egy szuper személyiség is társul, de ne felejtsd el, hogy a barátod Téged választott! Ha nem látsz semmi gyanúsat a pasid viselkedésében, bízz meg benne! Csak szítod a feszültséget és szétzilálod a kapcsolatot, ha folyamatosan veszekedtek miatta! Sose adj ultimátumot a pasidnak, hacsak nem állsz komolyan készen arra, hogy véget vess a kapcsolatotoknak!

Neked hogyan sikerült kezelni a barátod lánybarátait? Írd meg nekünk, segíts a hasonló cipőben járóknak!

(B.D.)