csók
#Lélek

Mit várhatsz az első csóktól?

2022.07.08.
1 perces olvasási idő

Kíváncsi vagy, milyen lesz az első csók? Cikkünk 5 olyan tényt fed fel az első csókról, ami meglephet.

A csókolózás remek érzés, de nincs benne semmi mágikus: az ajkakról, a nyelvről és nyálról szól. Ezt nem azért mondom, hogy elvegyem a kedved, csak az olyan – romantikus filmek és lányregények keltette – képzelgéseket akarom csökkenteni, melyek arról szólnak, hogy amint összeérnek az ajkaitok, a madarak elkezdenek csiripelni és misztikus köd borít be benneteket.

Egy kicsit fura lesz

Senki sem csókol tökéletesen az első próbálkozásra, de ne aggódj emiatt. A partnered is ideges lesz, még akkor is, ha számára nem ez lesz az első csók. Ha mindketten szeretitek egymást, akkor nem számít semmit, hogy mi történik az első csók közben. Még bőven lesz időtök gyakorolni, kitapasztalni, a másik milyen helyzetben milyen csókot szeret!

Nedvesebb lesz, mint gondolod

Ha az egyedüli tapasztalatod a csókolózással kapcsolatban filmélményeidből származik, akkor eddig csak láttál és hallottál a csókolózásról. Ám amikor először érzed is a csókot, készületlenül érhet, és igencsak meglephet, hogy az nedves és hideg is egyszerre.

Első csók

Tartalékold a nyelved későbbre!

Az ajkak önmagukban is sokat tudnak tenni azért, hogy egy csók igazán jó legyen. Valójában a létező számos csókfajta közül a legjobbaknak tartott egy részéhez egyáltalán nem is kell a nyelvedet használnod. Jobb, ha először ezekkel próbálkozol, és csak később veted be a nyelved, mikor már nagyobb tapasztalattal bírsz a csókolózás terén.

Rövidebb lesz, mint gondolnád

A csókváltás szinte sosem tart olyan hosszú ideig, mint a filmekben, hiszen levegőt is kell venned néha. A csókolózás nem verseny, és semmi gond nincs az olyan első csókkal, ami rövidebb ideig tart. Így legalább a partnered alig várja majd, hogy a következőt is megkapja.

6 jel, hogy meg akar csókolni
Történt már olyan, hogy a barátnőddel/barátoddal voltál, és úgy érezted, hogy meg akar csókolni téged? Nyilván voltak érzékelhető, de emellett visszafogott jelek... Árulkodó jelekk, hogy meg akar csókolni

Ne gondolkozz túl sokat!

Ha negatív gondolataid támadnak csókolózás közben (pl. mit gondol a partnered, észreveszi-e, hogy neked ez az első, béna vagy-e, stb.), próbáld meg ezeket elhessegetni a fejedből! Próbálj meg lazítani, és hagyd, hogy magukkal ragadjanak az érzelmek! A csókolózást senkinek nem tanítják az iskolában, tehát ne gondolkozz túl sokat azon, hogyan teljesítesz! Bízd magad az ösztöneidre, hiszen a csók akkor igazán jó, ha szívből jön, nem „túlagyalva”, józan ésszel történik!

(KamaszPanasz - Gy.Z.)