csók
#Lélek

Mikor jöjjön az első csók? Ma van a csók világnapja!

2016.07.06.
1 perces olvasási idő

Mindig is az a srác voltam, aki jól el tudott szórakoztatni egy lányt egy randin, azonban ha az első csókról volt szó, totálisan megzavarodtam. Nagyon kellemetlenül éreztem magam mindig is az ilyen helyzetekben, és nem tudom, hogy pontosan mit is szeretnek ilyenkor a lányok. Legyek vakmerő? Vagy kérdezzem meg, hogy megcsókolhatom-e?

Kedves Kérdező!

Ahogyan nincs két egyforma ujjlenyomat, úgy nincs két egyforma első csók sem. Ezért nincs egy kimondott szabály, vagy formula erre. Azonban mindenképpen fontos, hogy előbb értékeld az adott szituációt, mielőtt fejest ugrasz az ismeretlenbe. Szerencsére ehhez jó pár olyan hasznos tanácsot tudunk adni, amelynek segítségével eldöntheted, hogy mikor jött el a megfelelő pillanat.

Ha bizonyos kérdésekkel vagy kijelentésekkel finoman célozgatsz, az sokat segíthet. Ilyenkor ugyanis partnered is megnyílhat és elmondhatja, hogy mit is érez. Mondd el neki, hogy mit is érzel. Például: „Nagyon jól éreztem ma magam veled… Remélem, hogy látjuk még egymást, mert szerintem nagyon jól kijöttünk. Megharagudnál, ha most megcsókolnálak?” Tarts szünetet mondandóid között, hogy a választottad is válaszolni tudjon. Szerencsés esetben valami hasonlót fog mondani: „Én is nagyon jól éreztem magam veled.” Miután pedig már megnyíltak a kommunikációs csatornák, könnyen kérhetsz még egy időpontot.

Figyelj a jelzéseire!

További segítséget nyújthat az, ha a partnered testbeszédéből olvasol. A pozitív testbeszéd ugyanis elárulhatja, hogy vajon ő is készen áll-e a csókra. Így például nagy esélyed lehet a csókra, ha a testtartása laza, folyamatos a szemkontaktus, továbbá érdeklődéssel kíséri mondandódat, és valóban érdeklődést, vonzalmat mutat irántad.

Még ha udvariasan kérdezed meg, és úgy gondolod, hogy a testbeszéde is azt árulta el, hogy készen áll, akkor is előfordulhat, hogy visszautasít. Továbbá - a csalódások elkerülése érdekében - maradj távol a csóktól, ha a választottad nem mutat túl nagy érdeklődést a randi alatt, vagy kerüli a szemkontaktust. Ugyanis megpróbálni csókolózni valakivel, aki valójában azt egyáltalán nem szeretné, igencsak kellemetlen lehet.

Fontos az időzítés!

Tovább ronthatod az esélyeidet, ha idő előtt csókolod meg. Így könnyen előfordulhat, hogy nem lesz következő randi. Mindent összevetve, a legjobb, ha a randi ideje alatt fokozottan figyeled partnered reakcióit, kommunikálsz vele, figyeld a testbeszédét, és ezekből levonva a következtetéseket hozod meg a legjobb döntést.

Ám ne feledd, nem minden randi végződik csókkal! Sokszor jobb, ha több randi is eltelik az első csókig, így fokozatosan dolgozhattok az „ügyön”, és a nagy pillanatra majd csak akkor kerül sor, amikor már mindketten teljes mértékben készen álltok rá. Amikor pedig tényleg megcsókolod, csak lazulj el, és élvezd! A csókolózás nem házi feladat! Ez valami olyan dolog, amelyet mindketten egyaránt élvezhettek!

(KamaszPanasz - Cs.B., goaskalice.columbia.edu)

Kapcsolódó címkék

randi