Főoldal / LÉLEK / A szerelem elvakít?
  2011-07-21

A szerelem elvakít?

A szerelem vak, így szól a mondás. Annyira megbolondít a szerelem, hogy figyelmen kívül hagyod a valóságot? „Csak egy hívás a kedvesemtől, és máris elfelejtem minden szörnyű tettét. Ez olyan, mintha a rabja lennék, el akarom hagyni, de ez nagyon nehéz, mert azt akarom, hogy szeressen.”

- hirdetés -

Ha ismersz valakit, akit szeretsz, és nagyon nehéz lenne megálljt parancsolni, csak vele akarsz lenni, még akkor is, ha megsebzett téged. Ismerős az érzés? Ez a szerelem, amely szinte függőséget okoz. Ha valaki bánt téged, az nem hozzád való, akár szerelmes vagy, akár nem, tudni kell eltolni magadtól a rossz dolgokat és elfelejteni őt. Ne hagyd figyelmen kívül a rossz dolgokat.

De ha valaki igazán tisztel téged, tölts vele annyi időt, amennyit csak tudsz. Csináljatok szórakoztató, közös programokat, érezzétek jól magatokat.

Gondolatok a jóról és a rosszról

Annak megítélése, hogy számodra ez egy jó kapcsolat, a legfontosabb szempont az, hogy nem hagyhatod figyelmen kívül a rossz érzéseket és azt, hogy megbántott-e a párod vagy sem. Állj meg egy percre és nézd meg, hogy a kapcsolatod alapja a valóság vagy csak álom és hamis remény! Vedd figyelembe a kapcsolatod előnyeit és hátrányait, amit hasonlíts össze a szakítás előnyeivel és hátrányaival! Gondold át, hogy a kapcsolatod befolyásol-e téged és az önbecsülésedet.szerelem

Légy mindig résen. Megsértett már a párod? Érezted már rosszul magad a kapcsolatban? Elveszett a bizalom? Ha mind a három kérdésre igen a válasz, akkor el kéne komolyan gondolkodnod, hogy a kapcsolatod jó neked vagy sem.

„Amit eddig találtam, hogy hajlamosak vagyunk dicsőíteni a dolgokat, és mindennek a jó oldalát nézni- megpróbáljuk a rossz dolgokat kiiktatni. Könnyebb nem gondolni a nehézségekre, a fájdalomra, az hogy fáj…nincs semmi baj, van egy álom, hogy partnerem lesz, de ha megírjuk a mesebeli történetünket, néha valami elromlik, megállsz és jön a valóság. Ha a párkapcsolatod kiegyensúlyozott, akkor se veszítsd el önmagad, akkor is légy hű önmagadhoz.”

Veszélyben vagy?

Bántanak vagy veszélyben vagy? Félsz a párodtól? Ha tesz a párod olyan utalásokat, mozdulatokat, jeleket, ami arra utalhat, hogy esetleg bánthat, mondjuk, megüthet, akkor a saját biztonságod érdekében, tedd félre az érzelmeidet és lépj ki a kapcsolatból, mielőtt késő lenne.

Gondolatok, hogy mi a legjobb neked

- Vegyetek együtt részt más dolgokban is, mint például munkában, tanulásban, sportban vagy olyan dolgokban, amit mindketten szerettek és élveztek.

- Ha összejössz valakivel, akkor is tartsd a kapcsolatot a családoddal, rokonaiddal, ne szigetelődj el teljesen.

- Adj magadnak időt, hogy mérlegelj néhány dolgot. Például, hogy érdemes folytatni a kapcsolatot vagy itt az ideje, hogy vége legyen.

Ha egy hosszú és nehéz vívódás után még mindig úgy döntesz, hogy folytatni akarod a kapcsolatot, ne szégyenkezz. Ez a te döntésed, melyet a saját érveid alapján hoztál meg.

Akár a kapcsolatban maradsz, akár szakítasz a pároddal, készíts egy vészforgatókönyvet.

„A szerelem nagyon vak, és néha annyira, hogy észre sem veszed, ha bántalmaznak.”

(M. T., lovegoodbadugly.com)