szerelem
#Lélek

A szerelem elvakít?

2011.07.21.
2 perces olvasási idő

A szerelem vak, így szól a mondás. Annyira megbolondít a szerelem, hogy figyelmen kívül hagyod a valóságot? „Csak egy hívás a kedvesemtől, és máris elfelejtem minden szörnyű tettét. Ez olyan, mintha a rabja lennék, el akarom hagyni, de ez nagyon nehéz, mert azt akarom, hogy szeressen.”

Ha ismersz valakit, akit szeretsz, és nagyon nehéz lenne megálljt parancsolni, csak vele akarsz lenni, még akkor is, ha megsebzett téged. Ismerős az érzés? Ez a szerelem, amely szinte függőséget okoz. Ha valaki bánt téged, az nem hozzád való, akár szerelmes vagy, akár nem, tudni kell eltolni magadtól a rossz dolgokat és elfelejteni őt. Ne hagyd figyelmen kívül a rossz dolgokat.

De ha valaki igazán tisztel téged, tölts vele annyi időt, amennyit csak tudsz. Csináljatok szórakoztató, közös programokat, érezzétek jól magatokat.

Gondolatok a jóról és a rosszról

Annak megítélése, hogy számodra ez egy jó kapcsolat, a legfontosabb szempont az, hogy nem hagyhatod figyelmen kívül a rossz érzéseket és azt, hogy megbántott-e a párod vagy sem. Állj meg egy percre és nézd meg, hogy a kapcsolatod alapja a valóság vagy csak álom és hamis remény! Vedd figyelembe a kapcsolatod előnyeit és hátrányait, amit hasonlíts össze a szakítás előnyeivel és hátrányaival! Gondold át, hogy a kapcsolatod befolyásol-e téged és az önbecsülésedet.

Légy mindig résen. Megsértett már a párod? Érezted már rosszul magad a kapcsolatban? Elveszett a bizalom? Ha mind a három kérdésre igen a válasz, akkor el kéne komolyan gondolkodnod, hogy a kapcsolatod jó neked vagy sem.

„Amit eddig találtam, hogy hajlamosak vagyunk dicsőíteni a dolgokat, és mindennek a jó oldalát nézni- megpróbáljuk a rossz dolgokat kiiktatni. Könnyebb nem gondolni a nehézségekre, a fájdalomra, az hogy fáj…nincs semmi baj, van egy álom, hogy partnerem lesz, de ha megírjuk a mesebeli történetünket, néha valami elromlik, megállsz és jön a valóság. Ha a párkapcsolatod kiegyensúlyozott, akkor se veszítsd el önmagad, akkor is légy hű önmagadhoz.”

Veszélyben vagy?

Bántanak vagy veszélyben vagy? Félsz a párodtól? Ha tesz a párod olyan utalásokat, mozdulatokat, jeleket, ami arra utalhat, hogy esetleg bánthat, mondjuk, megüthet, akkor a saját biztonságod érdekében, tedd félre az érzelmeidet és lépj ki a kapcsolatból, mielőtt késő lenne.

Gondolatok, hogy mi a legjobb neked

- Vegyetek együtt részt más dolgokban is, mint például munkában, tanulásban, sportban vagy olyan dolgokban, amit mindketten szerettek és élveztek.

- Ha összejössz valakivel, akkor is tartsd a kapcsolatot a családoddal, rokonaiddal, ne szigetelődj el teljesen.

- Adj magadnak időt, hogy mérlegelj néhány dolgot. Például, hogy érdemes folytatni a kapcsolatot vagy itt az ideje, hogy vége legyen.

Ha egy hosszú és nehéz vívódás után még mindig úgy döntesz, hogy folytatni akarod a kapcsolatot, ne szégyenkezz. Ez a te döntésed, melyet a saját érveid alapján hoztál meg.

Akár a kapcsolatban maradsz, akár szakítasz a pároddal, készíts egy vészforgatókönyvet.

„A szerelem nagyon vak, és néha annyira, hogy észre sem veszed, ha bántalmaznak.”

(M. T., lovegoodbadugly.com)