az igazi
#Lélek

Hogyan adhatom valaki tudtára, hogy ő az igazi?

2011.02.15.
2 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Szeretnék tanácsot kérni azzal kapcsolatosan, hogy hogyan juttathatom egy lány tudtára azt, hogy számomra ő az igazi.

Tudja, milyen ez: utazik a buszon egy lány, akiről úgy gondolom, hogy a Föld legszebb lánya. Szeretnék vele beszélni, de nagyon visszahúzódó vagyok, így arra is gondoltam már, hogy írok neki egy levelet, rózsával. De jelenleg még nem igazán tudom, hogy mit írhatnék neki, hogy válaszoljon is. Mit tegyek?

A másik kérdésem az lenne: ha válaszol, akkor hogyan tarthatom fenn a kapcsolatot? Nagyon szeretném megismerni ezt a lányt! A rám pazarolt időt pedig előre is köszönöm!

Kedves kérdező!

Az ötleted nagyon romantikus és ugyanakkor több előnye is van. Például előfordulhat, hogy a lány sokkal többre értékeli a közeledés ezen módját, így nagyobb esélyed lesz nála. A másik pedig az, hogyha netán nem válaszolna, vagy nem érdekelnéd, megspórolod a kínos helyzetet és pironkodást, amit előtte töltenél, ha személyesen mondanád. Amikor udvarlóként kívánod bevetni magad, a legmegfelelőbb, ha két tervet készítesz: egy optimistát és egy realistát. Másképp mondva, készülj fel arra is, ha válaszol és arra is, ha elutasít vagy abszolút nem is ír vissza!

Kezd kicsiben! Mosolyogj rá vagy kerülj szemkontaktusba vele! Azonban ha az idegen szépség zavarban van, vagy úgy érzed, idegesítően hatsz rá, hagyd abba! Ne feledd, hogy közösségben vagy, így ne legyél túl feltűnő és tolakodó! Tartsd tiszteletben a másik fél személyes határait!

Ha viszont úgy jön le, hogy a lány nincs zavarban, köszönj rá, ha a helyzet adja! Legközelebb akár mellé is ülhetsz a buszon. Persze kell valami téma, hogy megszólítsd. Ha olvas valamit, akkor nyugodtan kérdezz rá! Vitatkozzatok esetleg a napi szalagcímről vagy a könyvről, amit olvas! Ha úgy érzed, zavarod, ne erőltesd! Természetesen nem csak könyvről lehet beszélni. A beszélgetést kezdheted az időjárással vagy magával az utazással is. Aztán hagyd, hogy a dolgok maguktól történjenek! Ha a különös idegen hajlandó beszélgetni, akkor az jó, ha nem, akkor legalább megpróbáltad.

Ha azonban ez a megközelítés működik, elkezdheted a bemutatkozást. „Tudod, már egy ideje beszélgetünk és utazunk a buszon, úgyhogy engedd meg, hogy bemutatkozzam:…” Utána megtudakolhatod az ő nevét is. A bókokkal pedig vigyázz, amíg nem érzed magad magabiztosnak vele szemben! Egy „szép a szemed” mindkettőtöket összezavarhat!

Egy helyre mentek a busszal?

Netán egy iskolába is jártok? Ha ez a buszos-ismerkedős dolog jól megy, esetleg javasolhatod, hogy ebédeljetek együtt. Vagy megkérdezheted, hogy nem menne-e el veled kávézni vagy teázni a busz előtt, vagy a busz után. Természetesen, ha nem egy helyen szálltok le, az kissé megnehezítheti a helyzeteteket, azonban ne ess kétségbe! „Ismerek egy jó kávézót a következő megállónál. Nem ugrunk be egy kávéra?”

A második kérdésed az volt, hogy hogyan tarthatod fenn valakinek az érdeklődését, ha egyszer megismerted. Nos, úgy gondolom, hogy az érzéseid és a szíved után kell, hogy menj. Koncentrálj az őszinteségre és az eredetiségre! Az igazat biztos, hogy nem fogja megvetni a kiszemelted. Képzeld bele magad más helyébe és gondold el, hogy mi lehet az, ami törődést, érzékenységet, tiszteletet és szeretetet mutat! Ha valakit kedvesnek vagy szimpatikusnak tartasz, az előbb-utóbb úgyis megnyilvánul a beszédedben és a gesztusaidban. Ne feledd azonban, hogy egy másik ember érzéseit, gondolatait és viselkedését nem tudod befolyásolni!

Egyszerűen csak légy önmagad, és élvezd az együtt töltött időt! Hagyd, hogy a kapcsolat magától fejlődjön! Vegyél rózsát, ha úgy érzed, de ne azért, mert úgy gondolod, hogy azt kell!

Most a te problémád az, hogy hogyan közeledj valaki felé. Szóval mosolyogj, néha beszélj vele és légy önmagad! Ne feledd, az elkeseredettség és az önsajnálat nem célravezető és még csak nem is vonzó! Végül pedig kívánom, hogy szerelmed buszának kerekei elinduljanak és hogy még sokáig ne kelljen a leendődnek leszállni erről a különleges buszról!

(KamaszPanasz - Cs.B.; Forrás: GoAskAlice)