szerelem
#Lélek

Lány-lány szerelem - Mit szólnak a szülők?

2011.01.03.
1 perces olvasási idő

18 éves lány vagyok. Fél éve járok a legjobb barátnőm nővérével, Andival, aki 21 éves. Nagyon szeretjük egymást. A baráti körömben sokan tudnak rólunk, és elfogadják a dolgot. A barátnőm is örült, amikor megtudta a dolgot...

Lány-lány szerelem

"Ráadásul Andi szülei is tudják és támogatnak bennünket. A gond az én szüleimmel van. Kései gyerek vagyok, a szüleim már lassan 60 évesek lesznek, és nagyon konzervatívak. 1 éve kifúrattam az orrom, és hónapokig nem tudták megbocsájtani a dolgot. Félek, hogy mi lesz, ha tudomást szereznek a párkapcsolatomról. Azon gondolkodtam, hogy elmondom nekik a dolgot. Lesz, ami lesz. Andi szerint hallgatni kéne, "amit nem tudnak, az nem is fáj". Andi anyukája pedig noszogat, hogy áruljuk el a dolgot, hiszen nem titkolódzhatunk örökké. Tanácsát szeretném kérni. Ön szerint mit tegyek? Nem tudok már kihez fordulni. Kétségbe vagyok esve."

Kedves Levélíró!

Biztosan nehéz lehet ezt a döntést meghozni, de azt gondolom, Andi anyukájának igaza vaLány-lány szerelem - Mit szólnak a szülők?n abban, hogy nem titkolózhattok örökké. Előbb-utóbb úgyis meg kell tudniuk és minél előbb, annál hamarabb elfogadják a helyzetet és megnyugodhatsz te is. Hidd el, könnyebb lesz mindannyiótoknak, ha nem kell titkolóznod előttük. Persze azt sem árt átgondolonod, hogy mennyire tűnik komolynak, tartósnak a kapcsolatotok Andival. Legyél teljesen biztos a dolgodban, amikor beszélsz a szüleiddel, hogy ne csak mondjad, hanem lássák is rajtad, hogy tényleg fontos neked Andi, és szeretnéd, ha elfogadnák azt, hogy összetartoztok. Akármilyen nehezen is fogadják majd a hírt, ha látják, hogy boldog vagy, biztosan megenyhülnek idővel.

(KamaszPanasz - Pyreschitz Anna, pszichológus)