barát
#Lélek

Miről beszélgess a fiúddal?

2010.09.05.
2 perces olvasási idő

Szóval problémád van azzal, hogy nem tudod miről beszélgess a barátoddal. Ne aggódj – valószínűleg ő épp annyira ideges emiatt az egész dolog miatt, mint te. Ha követed ezeket a lépéseket, valószínűleg nem kell majd semmi miatt aggódnod (és ráadásul lesz néhány remek beszélgetésed).

Egyáltalán miért szeretnél beszélgetni a barátoddal?

Az első kérdés, amit fel kell tenned magadnak: egyáltalán szeretnél-e vele beszélgetni. Két ember passzolhat fizikailag, de ettől még lehet, hogy intellektuálisan nem illenek össze. Ha nem érzel mentális kapcsolatot a barátod és közötted, akkor ne erőltesd. Ismerd be magadnak, hogy a kapcsolatotok sosem lesz kielégítő.

Abbamaradhat a beszélgetés

Ha nem gondolod úgy, hogy ez a helyzet, akkor lehet, hogy nincs is problémád. Az, hogy kapcsolatban vagy, nem jelenti azt, hogy folyamatosan beszélgetnetek kell. Ahogy Mia mondta Vincent-nek a Ponyvaregényben: „Ilyenkor tudod, hogy valaki igazán különlegesre találtál. Amikor be tudod fogni egy percre, és nyugodtan meg tudod osztani a csöndet.”

Amikor azon stresszelsz, hogy bedobj egy témát a barátodnak, lehet, hogy elég lenne csak megfognod a kezét, belenézni a szemébe és megosztani vele a csöndet.

Adjatok egymásnak teret

Vagy talán túl közeli kapcsolatban vagytok a barátoddal. Nem kell sokat beszélgetnetek egy nap, mert így igen hamar kifuthattok a mondanivalóból. Adjatok szünetet egymásnak, így amikor újból találkoztok, izgatottak lesztek, hogy láthatjátok egymást, és csomó dolog lesz, amit meg szeretnétek osztani a másikkal.

Ha telefonon beszélgettek, és kezd leülni a beszélgetés, ne ijedj meg attól, hogy elköszönj, és máskor folytassátok a beszélgetést.

Tippek a beszélgetés „beindításához”

Talán csak az a probléma, hogy te és a barátod is túl félénkek vagytok, és szükségetek lenne néhány tippre ahhoz, hogy egy jót beszélgessetek. Ebben az esetben itt van néhány tipp ahhoz, hogy miről beszélgessetek a barátoddal:

1. Amikor egy kis idő elteltével először beszélgettek, hozzatok fel minden dolgot, ami azóta történt veletek, hogy legutóbb találkoztatok volna. Készülj néhány érdekes dologgal, ami nem rég történt veled.

2. Amikor a barátod egy jövőbeli programjáról beszél neked, vésd azt az agyadba, hogy később rákérdezhess. Ne várd meg, amíg ő beszél neked a hoki meccséről, a kémia vizsgájáról vagy az unokatestvére szülinapjáról – kérdezz rá te!

3. Ha valami olyan dolgot mond, amit érdekesnek találsz, ne hagyd annyiban. Tegyél fel további kérdéseket a témával kapcsolatban, hogy fenntartsd a beszélgetést.

4. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valami nehezen érthetőt vagy zavarosat mond a barátod. Az egyik nagyszerű dolog a párkapcsolatokban az, hogy új dolgokat tanulhatsz a másiktól. Ne lépj tovább úgy, ha zavaros a dolog – tegyél fel kérdéseket a témával kapcsolatban, hogy teljesen megérthesd, miről is beszél a barátod.

5. Vegyétek meg a „Kommunikáció művészete” nevű kártyajátékot, húzzatok a témák közül, így lesz miről beszélgetnetek.

6. Menjetek múzeumba, és osszátok meg egymással a véleményeteket a kiállítássról.

7. Beszéljetek a kedvenc dolgaitokról – például a kedvenc rajzfilmetekről, kedvenc szavaitokról vagy a kedvenc dolgokról, amit egy kínai étteremben rendelnétek. Így kiderül, mi az, ami közös bennetek, és mi az, amiben teljesen nem értetek egyet.

8. Menjetek el moziba, vagy nézzetek meg otthon egy filmet, és beszéljétek meg, mi volt az, ami tetszett a filmben, és mi volt az, ami egyáltalán nem.

9. Vegyetek egy újságot vagy magazint, és olvassátok el közösen. Keressetek egy vitatott cikket, és vitassátok meg ti is.

10. Menjetek el a parkba, a plázába vagy más közterületre és figyeljétek meg az embereket. Találjatok ki történeteket az emberekről, akiket láttok.

(Ő.B.)

(forrás: https://teenadvice.about.com)