bébiszitter
#Lélek

Bébiszitter leszek: Biztonságban, a medencében (2.rész)

2010.07.31.
2 perces olvasási idő

Nos, tegyük fel, hogy a ház ahol felügyelsz, rendelkezik egy medencével. Az első gondolatod biztos az, hogy nyár idején nincs is jobb időtöltés a gyerekeknek, mint a medencében játszani! De a medencék legyenek az csecsemő méretűek, vagy úszómedencék, rengeteg veszélyt hordoznak magukkal! Ebben a cikkükben pár hasznos tanácsot szeretnék adni, a medencés felügyelettel kapcsolatban!

Hasznos tanácsok a biztonság érdekében

• A medencékhez biztosan vezetnek ajtók, így könnyű a megoldás, egyszerűen csak be kell őket zárni. Azonban mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek gyorsan megtanulják, hogy hogyan nyissák ki a zárat és honnan szerezzenek hozzá kulcsot. Így a szülőkkel megbeszélheted, hogy a veszélyeztetett zónába szereltessenek fel gyermekzáras szerkezeteket.

• Ne támaszkodj a felfújható életmentő eszközökre! Attól, hogy a gyermeken mentőmellény, úszógumi van, vagy gumicsónakban ül, nem mentesít a felelősség alól! Még ilyenkor is maximális felügyeletet kell biztosítanod! ,

• Tartsd tisztán a medence körül található járdákat! Ne legyenek rajta játékok, bútorok vagybabysitter egyéb olyan eszközök, amelyek nem oda valók. Bár lehet, hogy felállítottál egy szabályt, hogy nem szabad rohangálni, azonban ha a gyerekek elfelejtik és megbotlanak, egy játékban sokkal könnyebben esnek bele a medencébe, mintha az út szabad lett volna!

• Miután vége lett a mókának, gyűjts össze minden játékot és rakd el őket a megszokott helyükre! Sajnos több olyan eset is volt már, hogy a gyerekek akkor fulladtak bele a vízbe, mikor a játékaikat próbálták visszaszerezni.

• Távolítsd el a létrákat a medencéből, ha azok nincsenek használatban!

Játékmedencék

Nos, a medencék e fajtája ugyanolyan nagy veszélyt jelenthet a kisgyermekek számára, mint a nagyok. Sajnos a kisgyermekek ott is képesek balesetet szenvedni, ahol arra a legkisebb az esély, így például egy játékmedencében is!

Tehát a felügyelet itt is ugyanolyan fontos, mint a nagy medencéknél! Miután befejeztétek a fürdőzést, szedj össze minden játékot a medencéből! Majd a vizet öntsd ki egy lefolyóba vagy öntsd az árokba! Ez után a medencét fordítsd vagy takard le, hogy az esővíz ne menjen bele! Ha a medence túl nagy ahhoz, hogy egyedül mozgasd, kérdezd meg a szülőket, hogy ők, mit tesznek a biztonság érdekében vele!

Az udvari medencék továbbra is problémát jelentenek az év folyamán, még akkor is, ha már nincs strandszezon. Például a gyerekek előszeretettel mászkálnak a medence borítón, ami persze könnyen beszakadhat és csapdába eshetnek. Azonban ha számolsz ezzel a veszélyforrással is, az megkönnyítheti a felügyeletet és segíthet, hogy a gyerekek egész évben biztonságba legyenek.

Gyerekekre vigyázni a medence körül nagy felelősség. Ha nem érzel magadban ehhez elég képességet, mond el a szülőknek, meg fogják érteni!

A megfelelő óvintézkedések és szabályok betartásával a medencék remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a gyerekek számára. Amellett, hogy a szabadban vannak, tapasztalatokat is gyűjthetnek, amelyeket később, például a strandokon, hasznosíthatnak. A rossz oldala az, hogy minél inkább jobban érzik magukat a gyerekek, neked annál jobban oda kell figyelned!

Nem mondom, hogy ez egy könnyű munka, de ha ügyesen csinálod, a jutalmad pár fáradt és boldog kisgyerek!

(Cs.B.)