háziorvos
#Lélek

Nő lesz a háziorvosom...

2015.05.12.
1 perces olvasási idő

Tizenhat éves srác vagyok, és most tudtam meg, hogy az új háziorvosom nő lesz. Igazán ideges vagyok emiatt. Korábban volt már valami fertőzésem, amitől nagyon fájt, amikor vizeltem, meg hát a szexről is lenne néhány kérdésem. Feltehetem neki ezeket?

Először találkozni egy új orvossal eléggé nyugtalanító érzés lehet, kiváltképp akkor, ha az orvosod az ellenkező nemhez tartozik. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy felkeresd az orvost, mindegy nő-e vagy férfi, ha vizelés közben fájdalmat érzel.

Nem Te leszel az első

Gondolj arra, s talán ez segít, hogy az új doktornőd pályája során feltehetően már fiatal srácok százait vagy akár ezreit is megvizsgálta. Ugyanúgy tekint benneteket, mint a férfi kollégái: a szemében páciensek vagytok. Nagy valószínűséggel már korábban is hallott vagy találkozott a tiedhez hasonló problémával, és segített azoknak a srácoknak is, hogy sikeresen leküzdjék azt a betegséget, amellyel most te is bajlódsz.

Az egészséged érdekében

Az egészséged azon is múlik, hogy elmondasz-e mindent az orvosodnak, szóval jó ötlet feltenni nekháziorvosi a téged foglalkoztató kérdéseket, és őszintén válaszolni mindarra, amit ő kérdez. Megtapasztalhatod majd, hogy az új orvosod jelenlétében nyomban elpárolog minden idegességed, de az is lehet, hogy egy ideig még nyugtalannak érzed magad.

Hogy jobban megnyugodj, ilyenkor segíthet, ha beszélgetsz egy kicsit vele, mielőtt megvizsgálna. Előre le is írhatod, mi mindent szeretnél kérdezni tőle. Ha nagyon izgulsz, puskázhatsz a feljegyzéseidből. Vagy akár oda is adhatod a doktornőnek.

Az orvosod mindenképp segíteni akar rajtad, szóval őszintén beszélj neki mindenről, amit gondolsz vagy érzel. Csakis így tárhatja fel az esetleges gondokat és válaszolhatja meg valamennyi kérdésed.