mosoly
#Lélek

Mosolyogj a világra – a világ is visszamosolyog rád

2009.09.21.
1 perces olvasási idő

Tapasztaltad-e már, hogy pillanatok alatt tovaszáll a félelmed, a rosszkedved, ha őszinte mosolyt kapsz valakitől? Egy spontán mosollyal feloldhatjuk egy másik ember feszültségét – ez történik ilyenkor veled is. Az ember arcán megmutatkozó kedvesség bumerángként hat vissza. Tudatosan mosolyogj minél többet, hogy saját mosolyod derűt csempésszen a napodba.

Próbálj visszaemlékezni olyan pillanatokra, amelyek a felhőtlen derűt jelentették számodra. Amikor eszünkbe jutnak ezek a vidám percek, önkéntelenül is mosoly fakad az arcunkon. A pozitív töltetű emlékektől mindenkinek mosolyogni támad kedve.

Tipp: ha az első őszi esős napokkal lehangoltság kúszik a napjaidba, idézd fel bolondos, kellemes nyári emlékeidet.

Spontán semmi sem akar eszedbe jutni? Találj ki magadnak egy tréfás helyzetet. Milyen lemosolynne az, amikor visszafojthatatlan kacaj törne fel belőled? Már pusztán a gondolattól is megváltozik a lelkiállapotod. A belülről induló mosoly nyílttá, csillogóvá varázsolja a tekintetet, lazává, puhává a feszülő arcizmokat.

Hunyd be a szemed, s képzeld el magad mosolyogni. Lásd gondolatban, ahogy megtelnek a vonásaid elégedettséggel, ahogyan kiegyensúlyozottságod átjárja tested-lelked. Törekedj arra, hogy belső mosolyod a szemedből, a tekintetedből induljon ki. Mosolyod energiájával ebben az ellazult helyzetben töltekezz minél tovább, hogy miután majd kinyitod a szemed, az általa kapott derű minél hosszabb ideig veled maradhasson.

Amikor kedves emberek társaságában vagyunk, mindannyian sokat mosolygunk. Minél többet mosolyogsz, annál több ember figyelmét fogod felkelteni magad körül. Így te is könnyedén megtapasztalhatod, hogy sugárzó tekinteted mekkora varázserővel vonzza a többieket.

Gyakorolj a lehető legtöbb alkalommal – egy nap során számtalan lehetőség kínálkozik a gyakorlásra. Ennél kellemesebb, könnyedebb, ennél jobban kamatozóbb házi feladatot aligha adhatnál magadnak.

(OKT)