#Jogosítvány

38 db cikk a témában

#kressz tanulás
2017.08.18.

Tanulj KRESZ-t appok segítségével

Ha ti is vezetni tanulnátok, van tippünk, hogyan fejleszthetitek a képességeiteket játékosan és könnyen. Az eduline összegyűjtött pár alkalmazást, amellyel könnyebben tanulhattok, és ezt akár utazás közben vagy a buszra várva is megtehetitek.

#elsősegély
2016.05.25.

Jogosítvány kisokos: Mikor? Mennyiért? Hogyan?

Sokan tervezik, hogy jogosítványt szereznek a nyári szünet alatt. Azzal azonban sokan nincsenek tisztában, hogy mi is a jogosítvány megszerzésének a menete, milyen feltételek mellett lehet azt megszerezni. Kisokosunkban minden fontos kérdésre választ adunk.

#elsősegély
2016.05.20.

Életek múlhatnak rajta, mégsem tudunk eleget!

Ha valaki megvágja a csuklóját mellettünk, őt már nagy eséllyel meg tudjuk menteni. Úgy tűnik, hogy azt is eleget hallottuk, hogy mennyi folyadékot kell fogyasztanunk naponta. Vannak azonban kérdések, amelyeket még mindig nem tettek fel nekünk elégszer, hiszen a válaszokat közel sem tudjuk teljesen. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2016-ban immár negyedik éve mérte fel az elsősegély tudást Nagy Elsősegély Tesztjében, ahol több mint 1300 főt kérdezett meg.

#elsősegély
2013.02.23.

Biztonságos elsősegélynyújtás

Először is: nézzük, mik a teendők a helyszín megközelítése előtt. A legelső és legfontosabb dolog mindig a helyszín gyors felmérése, a saját és mások biztonságáról való meggyőződés. Amíg nem vagyunk benne biztosak, hogy a helyszín biztonságos, addig ne menjünk oda a sérülthöz, ne közelítsük meg a helyszínt és másokat se engedjünk oda!

#kerékpár
2013.01.08.

Kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-szabályok

Tudtad, hogy járdán csak akkor biciklizhetsz, ha az úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre? És azt, hogy lakott területen kívül kötelező láthatósági mellényt viselned? Ha biciklire ülsz, ugyanúgy szigorú szabályokat kell betartanod, mint az autósoknak - máskülönben több ezer forintra is megbüntethetnek.

#segítségnyújtási technikák
2012.06.06.

Segélynyújtási technikák

A korábbi cikkekben ismertetett sérülések ellátásához előfordulhat, hogy speciális segélynyújtási technikákat kell alkalmazni. Ezek általában azért indokoltak, mert a sérültet gyakran tilos mozgatni, vészhelyzetben azonban előfordulhat, hogy rákényszerülünk erre a külső életveszély elhárításának érdekében. Az alábbi módszerek segítenek, hogy a sérültet a lehető legkíméletesebben mozgassuk.

#elsősegély
2012.03.30.

Betegvizsgálat az elsősegélynyújtás során

Előző két cikkünkben a bajba jutott ember megközelítése előtti tudnivalókról volt szó. Talán furán hangzik, de a különböző sérülések konkrét ellátásáról még ebben a cikkben sem lesz szó, hiszen ez az elsősegélynek csak az egyik részét teszi ki. Lássuk, mik a teendők, mielőtt megkezdjük az életmentést!