Jogosítvány

#Jogosítvány

51 db cikk a témában

Vezess biztonságosan!
#elsősegély
2022.11.08.

Vezess biztonságosan!

Már nagyon várod, hogy megszerezd a jogosítványodat? Vagy talán már meg is szerezted azt? Összegyűjtöttük a vezetést érintő leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, hogy ne maradjanak benned bizonytalanságok vagy kételyek.

Jogosítvány kisokos: Mikor? Mennyiért? Hogyan?
#elsősegély
2022.10.18.

Jogosítvány kisokos: Mikor? Mennyiért? Hogyan?

Sokan tervezik, hogy jogosítványt szereznek. Azzal azonban sokan nincsenek tisztában, hogy mi is ennek a menete, milyen feltételek mellett lehet azt megszerezni. Kisokosunkban minden fontos kérdésre választ kaphatsz.

#telefonálás vezetés közben
2021.08.08.

A vezetésre figyelj, ne a telefonodra

Vezetés közben a telefonálás, SMS-ezés, chatelés vagy már annak gondolata is annyira figyelemelterelő lehet, hogy balesethez vezethet.

#sms
2021.07.04.

Vezetés és telefonálás: együtt veszélyes!

Ha nem lenne elég a törvényi tiltás, itt egy újabb tanulmány, amely alátámasztja, hogy milyen veszélyes is a két dolog egyszerre. Ha a büntetéstől nem félsz, olvasd el a többi ellenérvet!

#vezetés
2021.06.01.

Autóvezetés autistaként

Amikor 18 éves leszel, mi az első dolog, ami eszedbe jut? A vezetés. Manapság a legtöbb ember jogosítványt és autót szeretne. Nem akarnak másokat terhelni a fuvarozásukkal. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen autó és jogosítvány nélkül élni, de ez számunkra nehezebb, mint az idősebbeknek. Vannak, akik fizikai vagy szellemi akadályokkal élnek, ami lehetetlenné teszi számukra a vezetést. Habár autista vagyok, szerettem volna jogsit szerezni.

#drog
2019.07.19.

Vezetés drogok hatása alatt

Aki drogok hatása alatt vezet autót, az nem csak a saját maga, hanem azoknak az életét is veszélyezteti, akivel az úton találkozik. A drogok, bizonyos gyógyszerek megváltoztatják a vezető ítélőképességét, vezetési képességeit, és figyelmét, ráadásul illegális is.

#ittas vezetés
2019.01.22.

Ittas vezetési szokások

Egy amerikai kutatás szerint egy átlagos bártúra után tízből egy ittas ember volán mögé ül. A kezdő tini sofőröknél ez az arány még magasabb lehet, hiszen őket a bátorság és a vakmerőség is hajtja.

#jogosítvány
2018.06.21.

Fontos változás a jogosítványoknál júliustól

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak. Erről szóló kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben - írja a napi.hu

#jogosítvány
2018.03.22.

Jogosítvány: kérdések és válaszok 2018-ban

Aki azon gondolkozik, hogy szeretné megszerezni a jogosítványt, érdemes tájékozódnia, mielőtt belevágna, hiszen 2018-ban változtak a megszerzés feltételei. De ez még nem minden: jelentősen változtak a jogosítvány meghosszabbításának feltételei is.

#kressz tanulás
2017.08.18.

Tanulj KRESZ-t appok segítségével

Ha ti is vezetni tanulnátok, van tippünk, hogyan fejleszthetitek a képességeiteket játékosan és könnyen. Az eduline összegyűjtött pár alkalmazást, amellyel könnyebben tanulhattok, és ezt akár utazás közben vagy a buszra várva is megtehetitek.

#jogosítvány
2017.07.08.

Autóvezetés és a tinik: hogyan állítson fel szabályokat?

Amikor gyermeke sikeresen megszerzi a jogosítványát, az nem azt jelenti, hogy kétségbe kell esni, hanem azt, hogy elérkezett egy komolyabb beszélgetés ideje. Egy egy-két órás szülő-gyerek párbeszéddel számos későbbi problémát és tragédiát megelőzhetünk.

#mozi
2016.06.09.

Olyan dolog történt a moziban, amin mindenki meglepődött

Rengeteg meghökkentő reklámmal találkozhattunk már életünkben, amelyeknek célja, hogy felhívja a figyelmet valamilyen fontos dologra, és olyan nyomot hagyjon, amire sokáig emlékezni fognak a nézői. Kétségtelen, hogy az alábbi mozis kampány minden jelenlévő emlékezetébe bevésődött.

#elsősegély
2016.05.20.

Életek múlhatnak rajta, mégsem tudunk eleget!

Ha valaki megvágja a csuklóját mellettünk, őt már nagy eséllyel meg tudjuk menteni. Úgy tűnik, hogy azt is eleget hallottuk, hogy mennyi folyadékot kell fogyasztanunk naponta. Vannak azonban kérdések, amelyeket még mindig nem tettek fel nekünk elégszer, hiszen a válaszokat közel sem tudjuk teljesen. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2016-ban immár negyedik éve mérte fel az elsősegély tudást Nagy Elsősegély Tesztjében, ahol több mint 1300 főt kérdezett meg.