drogprevenciós
#Drog, cigi, alkohol

Pályázz drogprevenciós kisfilmmel!

2012.05.06.
1 perces olvasási idő

A designer drogok veszélyeire felhívó ksifilmek készítésére buzdít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Életreveló Egyesület.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából megrendezendő designer drogokkal kapcsolatos prevenciós program keretén belül a Multiplatform Média KFT és az Életrevaló Egyesület 35 éven aluli fiatalok részére meghirdette a III. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő versenyt. Egy kategóriában, maximum 15 perces filmek készítésével pályázhatnak a filmkészítők. Téma: designer drogok.

A kiírók fiataloknak szóló filmeket várnak, amelyek hatásosan fogalmazzák meg a designer drogoktól való teljes függetlenség megtartásának igényét és lehetséges útjait. A beküldött filmekben műfaji megkötés nincs, a szervezők várnak animációt, bábfilmet, rajzfilmet, gyurmafilmet vagy dokumentumfilmet, amelyek készülhetnek akár mobiltelefonnal is.

Nevezési határidő: 2012. május 31.

A nevezési szándékot az [email protected] címre küldött e-mailben kell jelezni, és a jelentkező a szervezők által küldött nevezési lap kitöltésével és visszaküldésével válik hivatalosan is pályázóvá. Az elkészült filmet a lehető legjobb minőségben DVD-n postai úton lehet beküldeni a nevezési lappal együtt az Életrevaló Egyesület címére:

Életrevaló Egyesület
1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.

2012. május 31.-től a filmek folyamatosan feltöltésre kerülnek az Életrevaló Egyesület honlapjára (www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu). Az Életrevaló Egyesület a Facebook oldalain is hírt ad a pályázat aktuális állásáról, ahol a pályázók megoszthatják egymással tapasztalataikat.

A pályázatokat héttagú szakmai zsűri értékeli 2012. június 04-ig. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotások a további filmkészítést segítő tárgyi eszközöket és lehetőségeket nyernek. A legjobb filmeket a pályázat kiírói és a megbízók oktatási céllal felhasználják.

(Életrevaló Egyesület)

Kapcsolódó cikkek