Drog, cigi, alkohol, dizájner drog

#Drog, cigi, alkohol #dizájner drog

11 db cikk a témában

A köhögéscsillapító mint drog
#köhögéscsillapító
2023.12.16.

A köhögéscsillapító mint drog

A 18 éves Krisztina hatósági utasításra vonult be elvonókúrára, mivel drogozott, valamint vény nélküli gyógyszerekkel élt vissza. Ráadásul az ezekre való pénzt lopásokból fedezte. De hamar rajtakapták, és letartóztatták. Azonban átgondolta helyzetét, s az elvonó után főiskolára szeretne jelentkezni, hogy tanár lehessen.

Ne légy áldozat: ismerd fel a partidrogokat
#partidrog
2023.03.11.

Ne légy áldozat: ismerd fel a partidrogokat

Manapság könnyedén erőszak áldozata lehetsz egy ártatlannak tűnő buliban, kocsmában vagy éjszakai klubban a partidrogok, másnéven randidrogok hatására. De mit is nevezünk pontosan partidrognak?

#drog
2014.12.30.

Miért akadnak ki a szülők, ha szóba kerül a drog?

Minden szülő rémálma, hogy a gyermeke eltűnik, megsérül, vagy drogozni kezd. Különösen nagy a veszély ilyenkor, a szilveszteri bulik alkalmával. A különböző drogok - legyen az füves cigi vagy heroin - a szülők számára egyet jelent a veszéllyel. Miért reagálnak így a szülők? Miért félnek attól, hogy a gyermekük „drogos” lesz?

#másnapos
2014.04.02.

Buli-tréninget tartottak fiataloknak orvosok

„Buli tréninget” tartottak 16-17 éves fiataloknak a Semmelweis Egyetem orvosai az SE Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszusa (SIASTOK) keretében, ahol idén kiemelten foglalkoztak a fiatalok problémáival.

#spangli
2013.08.04.

Okok, amiért jobb leállni a spanglival

Az amerikai nemzeti drogszövetség szerint a marihuána a leggyakrabban használt illegális drog. A legfőbb összetevője a THC vagy tetrahidro-kannabiol, ami az állapotváltozást, vagy a "repülést" okozza. Ez egy kémiai anyag, ami a tüdőn keresztül a vérkeringésbe jutva befolyásolja az agy és más szervek működését.

#drog
2012.06.26.

Mondj nemet a drogokra!

Kedden volt a kábítószerfogyasztás elleni küzdelem világnapja. Cikkünkkel segítséget nyújtunk mindazoknak, akik nemet szeretnének mondani a drogokra. Hogyan utasíthatod el, ha droggal kínálnának? Adunk 10 tippet!

#drogprevenciós
2012.05.06.

Pályázz drogprevenciós kisfilmmel!

A designer drogok veszélyeire felhívó ksifilmek készítésére buzdít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Életreveló Egyesület.

#gina
2012.01.09.

GHB miatt került kórházba három fiatal

A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat, harmadik társuk pedig a nap folyamán mehet haza - tudta meg az MTI vasárnap Zacher Gábortól, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház telephelye (volt Erzsébet kórház) klinikai toxikológiai osztályának vezetőjétől.