Betegségek, széklet

#Betegségek #széklet

25 db cikk a témában

#stressz
2014.10.15.

Stressz tinédzserkorban

Megfelelni a szülők és a kortársak elvárásainak, az iskolai követelményeknek, illetve a párkapcsolati igényeknek a leggyakoribb feszültségforrás egy tizenéves életében. A túl sok stressz azonban életkortól függetlenül egészségkárosodást okozhat.

#antibiotikum
2013.10.06.

Az antibiotikumok típusai

Az antibiotikumokat különböző szempontok szerint lehet csoportosítani. Ami minden antibiotikumban közös, hogy csak baktériumok ellen hatásosak.

#antibiotikum
2013.02.18.

Antibiotikumok alkalmazása és emésztőszervi panaszok

Az antibiotikumos kezelések hatékonyan gyógyítják a baktériumok által okozott fertőzéseket. Használatuk közben azonban kellemetlen emésztési panaszokat érezhetsz, de ezeket a mellékhatásokat probiotikumos készítmények alkalmazásával egyszerűen csökkentheted.

#stressz
2012.10.30.

Stressz és a szív- és érrendszeri betegségek

A dohányzás, a magas koleszterinszint, a túlsúly és a mozgásszegény életmód a leggyakrabban kihangsúlyozott tényezők, ha a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának okait elemzik. A rizikófaktorok között azonban ma már a stressznek is jelentős szerepe van abban, hogy ezeket a betegségeket világszerte a halálokok listájának élén tüntetik fel.

#antibiotikum
2012.10.22.

Az antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásaik?

A bakteriális fertőzés esetén hatékony antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásai. Ide olyan kellemetlen hasi panaszok sorolhatók, mint a haspuffadás és a hasmenés. Az antibiotikumos kezelés esetén bevitt probiotikumok viszont enyhíthetik ezen tüneteket, s újra egyensúlyba billenthetik bélflórád felborult egyensúlyát.

Borsószerű dudor van a hátsómon
#aranyér
2012.08.29.

Borsószerű dudor van a hátsómon

Kedves szakértő! Ez a tény és a kérdés is számomra nagyon zavarba ejtő, szóval előre is elnézést a fogalmazás miatt. Nem rég fedeztem fel, hogy valami szokatlan van a fenekemen. Olyan, mintha egy borsó nőtt volna oda.

#limfóma
2011.07.18.

Gyermekkori húgy-ivarszervi daganatok

A gyermekkorban ritkán alakul ki rosszindulatú daganat, a gyermekkori daganatok döntő többsége leukémia, ezt követi a limfóma, a központi idegrendszeri tumorok, a szimpatikus idegrendszer tumorai, a veserákok, a csontok rosszindulatú daganatai, a retinoblasztóma, illetve egyéb daganattípusok.

#hepatitisz
2011.02.09.

Mi is az a Hepatitis B?

Biztosan sokan hallottatok már a Hepatitis B nevű vírusról, de tényleg mindegyikőtök tudja, hogy valójában mi is ez a betegség? Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk magunkat megvédeni ettől a betegségtől. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a lehető legtöbbet tudjunk meg róla.

#probiotikum
2010.10.13.

Egészségünk őrei: a probiotikumok

A téli időszakban gyakori náthás, meghűléses panaszok megelőzése és kezelése kapcsán egyre többet hallhatjuk a probiotikum kifejezést. Sokan mégsem ismerjük pontos jelentését, nem tudjuk mikor, és hogyan alkalmazhatjuk őket egészségünk védelmében. A probiotikumokról dr. Hidvégi Edit gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.

#lisztérzékenység
2010.03.31.

Meddőséget okozhat a kezeletlen lisztérzékenység?

A lisztérzékenység szerteágazó tünetei miatt a páciensek a legtöbb esetben nem is sejtik, hogy panaszaikat a búza, árpa és rozs elfogyasztása okozza, így nem is fordulnak orvoshoz.