Betegségek, idegesség

#Betegségek #idegesség

80 db cikk a témában

#pajzsmirigy
2021.10.11.

Pajzsmirigybetegségek: 5 tipp a megelőzésért

Meglepő tényezők befolyásolhatják a pajzsmirigy problémák megjelenésének esélyét, valamint a már meglévő panaszok sikeres kezelését. Melyek a legfontosabb alapszabályok, amiket érdemes betartani a mindennapokban?

#depresszió
2020.11.25.

Középpontban a depresszió

A depresszió manapság nyolcból legalább egy tinit érint, tehát gyakorinak mondható. Bárki áldozatául eshet, bár egyes tanulmányok szerint a lányok hajlamosabbak rá, mint a fiúk.

#stressz
2020.11.01.

Stresszes és szétszórt vagyok a suli miatt

Tisztelt Szakértő! Úgy érzem, hogy elértem a tűréshatárom végpontját. Nem tudom, még mekkora stresszt tudnék elviselni. Nem igazán szeretnék pszichológushoz járni. Fogalmam sincs, mitévő legyek. Úgy gondolom, az okozza a problémámat, hogy nehéz koncentrálnom, odafigyelnem a dolgokra. A gondolataim össze-vissza csaponganak.

A csuklás okai
#csuklás
2020.04.15.

A csuklás okai

Tudtad, hogy a csuklás férfiaknál gyakrabban figyelhető meg, mint nőknél? Amennyiben a csuklás perceken, órákon belül vagy különféle házi módszerekkel magától megszűnik, akkor átmeneti, betegség nélkül jelentkező zavarról van szó. Ha azonban makacs és gyakran visszatér, több órán, esetleg napon keresztül tart, nem hagyja a beteget aludni, kivizsgálásra van szükség.

#hideg végtagok
2020.03.16.

Folyton hideg végtagok - Betegség tünete?

Hideg időben végtagjaink hamar lehűlnek - a jelenség természetes, és ebben a formában egyáltalán nem kóros. A végtagok külső hőmérséklettől független, állandó hideg tapintása azonban betegség jele lehet, amit érdemes kivizsgáltatni.

#péntek 13.
2020.03.13.

Beteges félelem péntek 13-ától?

A paraszkavedekatriafóbia, más szóval a péntek 13-ától való beteges félelem a közvélekedéssel ellentétben, valójában ritka jelenség, mivel az is ritkán fordul elő, hogy a pénteki nap 13-ára esik. A mai nap pont egy kivétel.

#alvászavar
2019.11.17.

Te is beszélsz álmodban?

Mondták már, hogy suttogsz álmodban, anélkül, hogy ennek tudatában lennél? Esetleg szoktál másokat álombeli kiabálásoddal felriasztani? Az alvás közbeni beszéd előfordulása meglehetősen gyakori, az alvászavar egyik formája.

#fulladás
2018.09.09.

A fulladás okai

A légszomj egészséges embereken is jelentkezhet nagyobb fizikai megterhelést követően, de számos betegség tünete is lehet.

#hipertónia
2018.08.31.

Hipertónia fiatal korban

Kedves Szakértő! Végzős egyetemista vagyok, és nemrég állapították meg, hogy hipertóniám van. A vérnyomásom: 140/100. Azt hiszem, ez meglehetősen magas. Az elmúlt néhány hétben eléggé magam alatt voltam: egy influenzával kezdődött, ami azóta megfázásba ment át. A torkomban sok váladék gyülemlett fel, s azt hiszem, ennek a parlagfű-allergiám az oka. Ehhez jönnek még az élet egyéb stresszes helyzetei, s azt hiszem, ezek miatt érzem magamat gyengének és levertnek.

#kamaszkori depresszió
2018.08.10.

Az én kamaszkori depresszióm története

Név nélkül mesélem történetemet, kamaszkori depresszióban szenvedtem. Emlékszem, hogy azt mondták nekem, a középiskolai éveknek kellett volna a legszebbeknek lennie az életemben, de nekem életem egyik legrosszabb időszaka volt.

#boltkór
2016.12.22.

Mi is az a boltkór?

Nagy sikert aratott az „Egy boltkóros naplója” című film. Azt azonban nem biztos, hogy tudod, hogy a sokszor csak viccesen emlegetett vásárlási mánia komoly betegség, korunk egyik leggyakoribb függősége.

#autista
2016.04.02.

Tévhitek az autizmusról

Az emberek 0,25%-át érinti a szűken értelmezett autizmus. No, de mit is értünk autizmuson? Hogyan gondolkozhat egy autizmussal élő ember? És miként tudjuk megkönnyíteni a helyzetét, amikor egymással kommunikálunk?

#depresszió
2016.01.21.

Amikor a depressziót egy betegség váltja ki - Mi állhat a háttérben?

A depresszió olyan betegség, amely a folyamatos szomorúság és érdektelenség miatt az érintettek egész életére rányomja a bélyegét. A megfelelő kezelés fontosságán túl dr. Hubina Erika, endokrinológus azokra a betegségekre hívta fel a figyelmet, amelyek hangulatzavarokat okozhatnak.

#vércukor
2015.08.31.

Cukorbetegen a suliban

Ha cukorbeteg vagy, a biztonságod szempontjából elengedhetetlen, hogy a tanáraid és osztálytársaid tudjanak az állapotodról, illetve arról, hogyan segíthetnek neked.

#szorongás
2015.07.02.

A szorongás tünetei

Bár a szorongás normális emberi reakció, a tünetek aggasztó méreteket ölthetnek hosszútávon, ha a szorongás erősödik. Lássuk, melyek ezek.