Betegségek, hámlás

#Betegségek #hámlás

16 db cikk a témában

7 ekcémát kiváltó tényező az otthonodban
#ekcéma
2024.01.12.

7 ekcémát kiváltó tényező az otthonodban

Ha ismered az ekcémát kiváltó okokat, akkor elkerülheted a kellemetlen tünetek megjelenését. Az otthonodnak olyan helynek kell lennie, ahol pihenni tudsz, ahol nem kell aggódnod az egészségedért. Melyek lehetnek az ekcémára hajlamosító tényezők a lakásban?

Mit üzen a tested? Tünetek és betegségek
#száj
2023.11.22.

Mit üzen a tested? Tünetek és betegségek

A gyors orvosi vizitek korántsem térnek ki minden aggodalmadra, kétségedre, ezért is sokkal fontosabb, mint valaha, hogy ráhangolódj a testedre. Ez a cikk segíthet, hogy már a kezdeti tüneteket felismerd, és tudd, hogy mit jelez neked a tested.

#kánikula
2021.07.03.

Jön a hőség! Mire érdemes odafigyelni?

Nyáron nem árt odafigyelni magunkra! Milyen hatással van a rendkívüli hőség szervezetünkre? Mik a lehetőségeink a védekezésre, és mik a teendőink?

#bőrápolás
2019.12.14.

Bőrápolási tévhitek

Rengeteg bőrápoló terméket találhatsz a boltok polcain, ám honnan tudod, hogy melyik a legjobb neked? Segítünk, leleplezzük a leggyakoribb bőrápolással kapcsolatos mítoszokat.

#nap
2015.07.07.

A kínzó napégés

A napégés a túl sok napozás eredménye, illetve azé, hogy a sugarak sokkal erősebbek az ózon réteg elvékonyodása következtében, mint régebben. Szinte mindenki leégett már életében legalább egyszer.

#napozás
2015.05.31.

Jó-e a jég az égett bőrre?

Noha a jégpakolás enyhíti a belső fájdalmakat, a gyógyulási idő elhúzódik. Legalábbis ezt támasztják alá azok a kutatások, melyek az elmúlt években a forrázások és napégések gyógymódjait vizsgálták.

#allergia
2015.02.01.

A nikkel allergia kezelhető!

Vörös foltok, kiütések és viszketés – a nikkel allergia jól ismert tünetei. Kialakulásukhoz sok esetben elég egy rosszul megválasztott fülbevaló, nyaklánc, vagy öv. Jó hír, hogy a nikkel allergia kezelhető, a deszenzitizáció segítségével nem csak a kedvenc kiegészítőket viselhetjük, de a magas nikkel tartalmú ételek fogyasztása sem okoz többé panaszokat.

#vírusos szemölcs
2014.04.22.

A vírusos szemölcs tünetei és kezelése

A vírusos szemölcs a bőr vírusos eredetű fertőző betegsége. Kórokozói a HPV családba tartozó vírusok. A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, nem jelentenek végleges megoldást.

#pikkelysömör
2014.03.10.

Pikkelysömör - kezelési lehetőségek

A pikkelysömör elsődleges jellemzője, hogy a betegség a bőr elszarusodásával jár. A jelenséget a bőr szarutermelő sejtjeinek (keratinocyták) elburjánzása okozza.

#bőr
2013.11.29.

10 tipp a téli bőrvédelemhez

A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik, kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical bőrgyógyásza 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.

#hüllő
2013.03.09.

Veszélyes házikedvencek

Körülbelül a háztartások 3%-ában van valamilyen hüllő. A hüllők - beleértve a teknősöket, a gyíkokat és a kígyókat – olyan baktériumokat hordoznak, amelyek emberre is ártalmas betegségeket terjeszthetnek. A legnagyobb veszélyt kétségkívül a szalmonella jelenti.

#láb
2012.06.09.

A kényelmetlen cipő következményei

A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#lábgomba
2010.07.11.

Bőrbetegségek a lábon

A láb anatómiai és bőrgyógyászati szempontból szorosan kapcsolódik a kézhez, ezért számos bőrbetegség a kézen és a lábon egyidejűleg jelentkezik, mint például pikkelysömör, ekcéma.