Betegségek, gyógyszer

#Betegségek #gyógyszer

190 db cikk a témában

A Münchausen-szindróma
#Münchausen-szindróma
2023.08.13.

A Münchausen-szindróma

A betegség a nevét Münchausen báróról kapta, aki szerencsés kimenetelű, kitalált, valótlan történeteket talált ki, hogy hazugságaival szórakoztassa a társait.

Mit kell tenni asztmás roham esetén?
#asztma
2023.05.30.

Mit kell tenni asztmás roham esetén?

Tudod, hogy mit kell tenned, ha valaki a közeledben hirtelen nehézlégzésre panaszkodik? A következő cikk megfelelő információval szolgál az asztmás rohamokról és ezen ismeretek felhasználásával akár életeket is menthetsz majd.

Mit tegyen a szülő, ha a tini cukorbeteg?
#cukorbetegség
2023.04.10.

Mit tegyen a szülő, ha a tini cukorbeteg?

Először is: nyugtasd meg! A cukorbetegség bárkit elérhet, akár a világsztárokat is. Közismert, hogy ilyen Halle Berry, Salma Hayek, Tom Hanks vagy az olimpikon úszó Gary Hall Jr.

Szívesebben választod a magánegészségügyet? Ismerd meg az egészségbiztosítást!
#magánegészségügy
2023.04.06.

Szívesebben választod a magánegészségügyet? Ismerd meg az egészségbiztosítást!

Sokan már kamasz- vagy fiatal felnőttkorban is szívesebben választanák a magánegészségügyet, hogy gyorsabb, kényelmesebb és minőségibb ellátásban részesüljenek. Sajnos a saját vagy a szülők zsebéből fizetett kezelés súlyos anyagi terhet jelenthet, különösen akkor, ha többféle vizsgálat és beavatkozás is szükséges. De hallottál már az egészségbiztosításról? Segítségével a magánegészségügyi szolgáltatások kiszámítható költséggé és kisebb kiadássá válhatnak.

ADHD tiniknél
#ADHD
2023.03.27.

ADHD tiniknél

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) egy veleszületett vagy fejlődési rendellenesség, melynek tünetei közé tartozik a figyelemzavar, hiperaktivitás, feledékenység és gyenge impulzuskontroll.

Lisztérzékenység - Mik a jelei?
#lisztérzékenység
2023.01.23.

Lisztérzékenység - Mik a jelei?

A lisztérzékenység a vékonybél krónikus, felszívódási zavarhoz vezető megbetegedése, mely az étkezéssel bevitt bizonyos növényi fehérjék (glutén) hatására alakul ki az erre fogékonyaknál.

Endometriózis: Kalauz barátoknak, testvéreknek, és pároknak
#endometriózis
2023.01.17.

Endometriózis: Kalauz barátoknak, testvéreknek, és pároknak

Endometriózisról akkor beszélünk, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. Legtöbbször a petefészekben, a petevezetékben és az ínszalagban fordul elő a méhet bélelő szövettípus. Az endometriális szövet elhelyezkedése, és a kismedence sérülése mind hozzájárulnak a tünetekhez, amitől a kamaszlányok és a már felnőtt nők szenvednek.

Egészségbiztosítás kamaszoknak
#egészségbiztosítás
2022.09.22.

Egészségbiztosítás kamaszoknak

A kamaszkor rengeteg testi és lelki változással jár, ráadásul ilyenkor sem kerülnek el a betegségek. Sajnos az egészségügyi problémákat nem lehet teljes bizonyossággal kivédeni, de rengeteg megelőzési módszer létezik, ráadásul a családod anyagilag is fel tud készülni egy-egy nehezebb helyzetre.

Az Alice Csodaországban-szindróma
#Alice Csodaországban-szindróma
2022.08.18.

Az Alice Csodaországban-szindróma

A betegség (más néven Todd-szindróma) Lewis Carroll azonos című könyve után kapta a nevét. Lényege, hogy a beteg sokkal kisebbnek vagy nagyobbnak látja a környezetében lévő tárgyakat a valódi méretüknél.

Rák és hidegrázás
#fázás
2022.07.01.

Rák és hidegrázás

A hidegrázás pontosan az, aminek hangzik: szó szerinti rázkódás, amit azért érzel, mert nagyon fázol.

Az Osgood-Schlatter-szindróma
#Osgood-Schlatter-szindróma
2022.03.18.

Az Osgood-Schlatter-szindróma

Az Osgood-Schlatter-szindróma olyan állapot, amely fájdalmat és duzzanatot okoz a térdízület alatt, ahol a térdkalács ín a sípcsont (tibia) tetejéhez tapad, egy folthoz, amelyet sípcsont gumónak neveznek. Előfordulhat a térdkalács ín gyulladása is, amely a térdkalács fölé nyúlik.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

#pajzsmirigy
2021.10.11.

Pajzsmirigybetegségek: 5 tipp a megelőzésért

Meglepő tényezők befolyásolhatják a pajzsmirigy problémák megjelenésének esélyét, valamint a már meglévő panaszok sikeres kezelését. Melyek a legfontosabb alapszabályok, amiket érdemes betartani a mindennapokban?

Diabulémia - Életveszélyes lehet!
#diabulémia
2021.09.16.

Diabulémia - Életveszélyes lehet!

A diabulémia elsősorban a cukorbeteg tinik és fiatal nők körében tapasztalható, újkeletű, ám veszélyes betegség. Ennek során a betegek az inzulinadagjaikkal manipulálva próbálnak meg a felesleges kilóiktól megszabadulni. Mivel a kamaszok körében erős a média által sugallt szépségideálnak való megfelelési kényszer, könnyelműen veszélybe sodorhatják magukat ezzel a dologgal.

#fej
2021.09.14.

Fejfájás és étrend

A fejfájás gyakori probléma, amit mindenki megtapasztal élete során néhányszor. Egyeseknél azonban a fejfájás folyamatosan jelen lehet az életükben, amit többek között a kiegyensúlyozatlan étrend is okozhat. Még migrénes fejfájást is előidézhet a nem megfelelő táplálkozás. Ha rendszeresen tapasztalsz fejfájást, kérj orvosi segítséget!