Betegségek, agy

#Betegségek #agy

60 db cikk a témában

#kerékpárbaleset
2012.05.13.

A kerékpárbalesetek harmada fejsérüléssel jár

A kerékpárbalesetek egyharmada fejsérüléssel, a halálos balesetek háromnegyed része az agyszövet visszafordíthatatlan károsodásával végződik - állapították meg amerikai kutatók legújabb tanulmányukban.

#kígyó
2012.01.30.

Kamasszá tesz a kígyó harapása

Kevesen tudják, hogy egyes állatoknak az emberi test fölött is van „hatalmuk”. Például a Russell gödörkés arcú vipera képes egyetlen harapással visszaküldeni áldozatát a pubertáskorba.

#Arfa Karim Randhawa
2012.01.19.

Meghalt a tinédzser programozózseni

A kamaszlány, aki kilencévesen lett a Microsoft cég mindenkori legfiatalabb elismert IT-szakembere, egy epilepsziás rohamot követően életét vesztette. Még csak 16 esztendős volt.

#alvás
2011.12.04.

Új betegség: SMS-ezés alvás közben

Az orvosok szerint egyre több ember fizeti meg az árát az állandó kommunikációs készenlétnek, azaz az örökös telefonhasználatnak és -figyelésnek egy újfajta rendellenességgel, melyet „alvó SMS-ezés” néven emlegetnek.

#telefon
2011.06.20.

A mobiltelefon agykárosodást okozhat

A szakértők úgy vélik, hogy a mobiltelefonok komoly kockázati tényezőként szerepelnek egyes agydaganatos megbetegedések előidézésében.

#fóbia
2011.06.15.

Fóbiák: mitől félsz valójában?

A félelem egy természetes reflex, mely különféle veszélyhelyzetek elkerülését segíti elő. A fóbia beteges félelem és rettegés valamilyen mások számára hétköznapi dologtól, nem sok köze van a valós veszélyhelyzetekhez.

#adhd
2011.05.16.

Hiperaktív kamaszok

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), egy olyan rendellenesség, mely megakadályozza a gyerekeket a koncentrálásban és az odafigyelésben. Az ezzel küzdők könnyen megzavarhatók, hamar elterelődik a figyelmük a fontos dolgokról.

#kisállat
2011.05.01.

Állatterápiával a depresszió ellen

Ki szállna vitába azzal a ténnyel, hogy az állatok pozitív hatással vannak közérzetünkre? Az alternatív gyógyászati kutatások eredményeire alapozva egyre több ember számára körvonalazódik, hogy az állatok igen nagy hatással vannak az egyén közérzetére, különösen, ha a beteg depresszióban szenved.

#depresszió
2011.04.11.

A kamaszkori mániás depresszió leggyakoribb jelei

Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.

#hosszú élet
2010.05.12.

17 éves, de még csecsemő - Megrázó fotóval

A tudósok remélik, hogy betekintést nyerhetnek az öregedés rejtelmeibe, illetve a hosszú élet titkához vezető rejtelmek megfejtésébe a 17 éves Brook Greenberg jóvoltából, aki bár életkoránál fogva akár autót is vezethetne, vagy hamarosan szavazhatna, még mindig csak 80 cm magas, és szellemileg is csak az egyéves gyerekek szintjén áll.

#asperger
2009.06.01.

Aspergeres művészek

Az Asperger-szindrómát a mások iránti teljes érdektelenség, zárkózottság, ismétlődő mozdulatsorok, szokatlan válaszok, tárgyakhoz való megmagyarázhatatlan viselkedés, a napi rutinban bekövetkező változás merev elutasítása jellemzi. Előfordulhat bizonyos esetekben a látás, a hallás, az érintés, a szaglás és az ízlelés fokozott érzékenysége is.

#skizofrén
2009.03.02.

Híres skizofrének

A skizofrénia egy olyan mentális betegség, amely külső szemlélőknek elég ijesztően hathat. Bár kevés a pontos adat arról, hogy hány embert érint világszerte, íme egy lista, amelyben a leghíresebb tudathasadásos embereket láthatjátok.