fejfájás
#Betegségek

Rettenetes fejfájás gyötör!

2015.02.25.
1 perces olvasási idő

„Az utóbbi időben szörnyű fejfájás gyötör, amely a szememtől indul ki. Mindig fáradt vagyok, nyűgös, és egy kicsit aggódom, hogy mi lehet ez. Az anyukám sajnos meghalt agyvérzésben, amikor 6 éves voltam. Félek elmondani bárkinek is a fejfájásomat, még a családom sem tud róla. Kérem, segítsen!”

Nagy valószínűséggel a fejfájásod és az anyukád agyvérzése nem áll közvetlen össszefüggésben. A legtöbb agyvérzést hirtelen fellépő, súlyos fejfájás, hányinger, hányás vagy az izomműködés elvesztése, bénulás előzi meg. Viszont van úgy, hogy az agyvérzés figyelmeztető jel nélkül következik be. A betegeknél károsodhat az agy bizonyos funkciója, vagy egyéb idegrendszeri tünet fordulhat elő az agyvérzés súlyosságától függően.

Mondd el a családtagjaidnak!

Gondolom, azért félsz elmondani a fejfájásodat a családodnak, mert nem akarod, hogy aggódjanak fejfájásérted annak fényében, ami anyukáddal történt. Azonban gondolj bele abba, hogy hogyan éreznék magukat, tudván, hogy te ezzel küzdesz, és ők nem tudnak segíteni rajtad, mert nem is tudnak róla. Keress fel egy szakembert, aki megvizsgál és felállítja a diagnózist, ami már csak a saját megnyugtatásodért is fontos!

Fejfájás okai

A fejfájásnak különböző okai lehetnek, többek között a stressz vagy az arcüreggyulladás. Ha nem mész el orvoshoz kivizsgáltatni magad, ha nem tudod, hogy mi van veled, csak még jobban aggódni és félni fogsz. A félelmed csak további stresszhez és szorongáshoz vezethet, ami súlyosbíthatja a fejfájásodat. Mondd meg apukádnak, hogy mi a helyzet, ő majd elkísér az orvoshoz! Ne félj, nem leszel egyedül!

(KamaszPanasz)