Edzőtábor

2011.05.03.
Tisztelt szakértő!
Nem tudok megküzdeni egy lelki problémával ezért kérem a segítségét!
17 éves diák és egyben élsportoló kézilabdázó vagyok!
Nem játszom első osztályú szinten de azért ezen a szinten is megvannak a kihívások!
A legnagyobb problémát számomra az edzőtábor jelenti!
Tudom furcsán hangzik de nem szeretnék edzőtáborba menni!Minden reggel úgy kelek fel, hogy indulni kell mindjárt és izgulok hogy mikor kezdődik...Régebben sem szerettem a táborokat! Iskolai táborokban többször szívattak de a legnagyobb trauma egyik edzőtáborban ért ami körülbelül 3-4-5 éve volt!
Minden nap szívattak a szobatársaim, még kicsi voltam és nagyon sokat sírtam akkor..Érzékeny lelkületű fiú vagyok, nem nyámnyila csak érzékeny!
Akkor lehívtam a szüleimet megmondtam hogy vigyenek haza, de később megoldódni látszott a probléma azzal hogy az edző nagyon leszidta akkor a társaimat és végül semmi nem történt végigbírtam az akkori tábort!
2 éve viszont az edzőtáborban maga az edző szívatott végig, edzéseken, edzésen kívül , mindenhol lélektani hadviselést alkalmazott és nem tudom miért! Akkor odáig fajult a helyzet hogy abban az évben fél évig pszichológushoz jártam... Nagyon rossz időszak volt számomra!
Előző nyáron illetve előző évben fél évet végigizgultam hogy mi lesz a táborban , de lesérültem így kihagytam a tábort hálistennek...!
Most ugyanitt vagyok... A legnagyobb gond az hogy 12 napos ottalvós táborról van szó! Messze a fővárostól a szülőktől!
Nekem semmi bajom nem lenne azzal hogyha bejárós tábor lenne!
Nem szeretem hogy több emberrel kell együtt lakni,szűk szobák, korán kell kelni napi 4-5 edzés van...
És félek... hiányoznak ott a szüleim,már az első naptól kezdve honvágyam van pedig tudom hogy elég nagy vagyok már ilyen dolgokhoz...még nekem is furának tűnik ilyeneket írni 17 évesen... Minden napom izgulással megy el hogy mi lesz?Mi legyen?Mi lesz ha szívatni fognak? 10 nap az mégiscsak 10 nap...
Ennyi idősen nem hívhatom le a szüleimet hogy vigyenek haza…
Másik részről pedig muszáj lenne mennem mert én is a csapat tagja vagyok, már most el kell kezdeni fizetni a részleteket az a baj…
Egyszerűen nem tudom hogy mit csináljak és félelemmel illetve izgulással töltöm a napjaimat, ezzel álmodom, ezzel kelek, ezzel fekszem...
Kérem segítsen!Bármilyen megoldás érdekel,minden tanácsot elfogadok!
Köszönöm!

Szakértőnk válasza a Edzőtábor kérdésre

Kedves Levélíró!

Úgy tűnik, hogy ez az edzőtábor nagyon sok érzést és félelmet tud kiváltani belőled. Talán ezeknek egy része mélyebb háttérrel is bír, mint ami a tudatos szint. Azt gondolom, azzal járnál a legjobban, ha visszamennél ahhoz a pszichológushoz, akihez régebben jártál, vagy ha hozzá nem tudsz, máshoz és a segítségét kérnéd abban, hogy meg tudd oldani ezt a helyzetet. Segítene rájönni, hogy milyen mélyebb érzések mozgósítódnak benned és abban is segítene, hogy hogyan kezeld ezt a helyzetet.

Talán kicsit segítene az is, ha leírnád az edzőtáborral kapcsolatos érzéseidet magadnak. Érdekes, hogy leginkább csak az ottalvással van gondod és a távolsággal, ha jól értem. Gondold végig, mi az, ami a legnagyobb szorongást vltja ki belőled és azt, hogy mi lehet ennek a szorongásnak az oka. Milyen gondolatok futnak át a fejeden, mikor beleképzeled magad a helyzetbe és ezek vajon mennyire reálisak? Ha megválaszolod magadnak ezt a kérdést, az is közelebb vihet a megoldáshoz.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor