A barátom nehezen felejti az exét!

2010.02.24.
Tisztelt Dr. nő!

Már többször írtam ide kérdéseket, hálás vagyok a válaszokért, nagyon jók és szerintem mások is így vannak ezzel :) Köszönjük!

Olyan kérdésem lenne most, h normális e az, h nehezen hiszem el, h szeret a barátom (24 éves)...szóval több mint féléve szakított vele a volt barátnője 2 és fél év után msn-en, nagyon fájt neki mivel ő nagyon szerette a lányt, érthető...nehezen dolgozta fel a bánatát a barátom és most rám talált, mondja, h örül nekem és hogy szeret mert végre valaki viszonozza az ő szeretetét :) Nekem ő az első párom nem tudom milyen érzés, ha valaki elhagyna, de el tudom képzelni...kicsit félek, h az exét szereti még mindig és nekem inkább akkor bizonyítja h szeret, mikor látja rajtam a bizonytalanságot, meg mondja h nem vagyunk egyformák, neki pl több idő kell míg valakibe szerelmes lesz...én érzem, h már az vagyok amúgy. Várjak türelemmel, míg el tudja felejteni az exét? Illetve soha nem törli ki az emlékeiből ami érthető...és honnan tudjam biztosra, h úgymond nem erőlteti irántam érzett szeretetét? Vagy egyszerűen élvezzem, h végre van akivel együtt lehetek, tervezgethetek és ne koncentráljak arra, h volt neki egy lány...hiszen ez annyi emberrel van így szerintem jönnek-mennek a szerelmek..:) (Már akinél...) Amúgy erről már beszéltem vele sokszor, de mégis aggaszt, h ez normális e h nem mindig bízom benne, pedig nagyon rendes velem, figyelmes...

Előre is köszönöm a válaszát, minden jót!
(egy 20 éves lány)

Szakértőnk válasza a A barátom nehezen felejti az exét! kérdésre

Kedves Levélíró!

Teljesen normális és érthető , hogy nehezebben bízol meg a barátodban így, hogy lassabban megy neki az előző kapcsolatán való túllépés. Biztosan mély nyomot hagyott benne, hogy egyszer csak szakítottak vele. A fél év, azt gondolom, nem olyan nagy idő, egy két és fél éves kapcsolat után ez a „felejtési idő” még bőven belefér. És ahogyan te is írtad, a volt szerelmeink emléke mindig is ott lesz bennünk, mint egykori szép emlék, de mindez nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk újra szerelmesek.

Legyél türelmes vele, örülj annak, hogy szeret, figyelmes, rendes veled, és ha bizonygatja neked a szeretetét, amikor látja, hogy elbizonytalanodsz, az is azt jelzi, hogy fontos vagy neki. Próbáld meg elengedni magad, azzal nem segítesz se magadnak, se neki, ha ezen aggódsz! Íme 10 dolog, ami azt jelzi, már túl van az exen:

https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/909/szakitas

Viszont az nem mindegy, hogy ő például tartja-e a kapcsolatot azzal a lánnyal, és ha igen, milyen gyakran. Ha gyakran beszélnek vagy msn-eznek, akkor valószínűleg nehezen tudják véglegesen lezárni a régi kapcsolatukat. Erre majd figyelj a későbbiekben!

Üdv,
Ujpál Zsófia
Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor