A nős barátom szerint nincs közös jövőnk

2010.02.20.
Az én próblémám az az, hogy szakított velem a szerelmem 1 év után. Igaz nagy korkölünbség volt köztünk 34 év. Mégis belement a kapcsolatba, igaz nagy nehezen. Tudni kell azt is, hogy neki családja van, de állítólag nem szeretik egymást a feleségével. A kapcsolatunk ideje alatt mindig mondta, hogy szeret de nincs közös jövönk. Szerintem van, vagy lett volna ha ő is nagyon akarta volna. A szakítás az azért történt meg mert a neje rájött, hogy vagyok neki(sms-ekből). Balhé lett náluk és ultimátumot kapott vagy a család vagy én. Ő az előbbit választotta, a családod. Megértem. De akkor nekem 1 éven át hazudott, az érzései sem volt őszínték? Vagy most úgy látta, hogy nagyot veszít, ha elválnak, mert nincs hova mennie. Nem olyannak ismertem meg aki hazudna, ő is tervezte a jövőt velem, igaz egyszer nem máskor igen. Szóval szerintem ő is akarta ezt az egészet de most ott áll inkább elhagy és majd rájövök, hogy nincs értelme. De én majd megkeresem miután elvégeztem a sulit és akkor rákérdezek, hogy most sincs közös jövönk. Jelen pillanatban nincs munkája, ez is ok volt arra, hogy nem lehetünk együtt. Sok ellentmondás van a kapcsolattal szemben, de én az érzéseket veszem figyelembe, mert egy kapcsolatban szerintem az a legfontosabb. Egy szomorú és szerelmes lány

Szakértőnk válasza a A nős barátom szerint nincs közös jövőnk kérdésre

Kedves Levélíró!

Bizonyára a szerelmed igazán szeretett, és azt gondolom, nem hazudott, korrekt volt veled, megmondta, hogy nincsen közös jövőtök, mert neki már van családja, akiket bizony nagyon nehéz otthagyni, főleg ha gyerekek is születtek. Százból egy férfi teszi ezt meg. Sajnos ezen a tényen nem változtathatunk. Nagyon nehéz elfogadnunk, ha egy kapcsolatunk véget ér, főleg, ha nem mi vetettünk véget a dolognak. Viszont bár nehezebb, de ez a számunkra hosszabb távon kedvezőbb megoldás, sokkal inkább, mint egy olyan valakiért küzdeni, aki soha nem lehet a miénk.

Az alábbi cikkek segíthetnek túlélni a szakítást:

https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/674/maganyosan

https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/723/szakitas

https://www.kamaszpanasz.hu/hirek/eves_es_mozgas/616/vigasztalo_eves

Amit tehetsz, hogy levonod a tanulságokat ebből a kapcsolatból, és talán legközelebb egy veled hasonló korú, nőtlen párt választasz, akin nem kell osztozkodnod senkivel sem. Megérdemled, hogy egy olyan valaki legyen szíved választottja, aki csak téged szeret, és akinek te vagy az első, egyetlen és legfontosabb!

Üdv,
Ujpál Zsófia
Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor