Biszexuális vagyok?

2014.06.17.
16 éves lány vagyok, tetszettek már fiúk, akiknek az érintése fel tudott izgatni, de mostanában van egy lány, akinek a közelében mindennél jobban szeretnék lenni. Az iskolában padtársam, és amikor hozzám ér, vagy rámmosolyog összeugrik a gyomrom, a szívem gyorsabban ver.
Régebben is mindig megnéztem a lányokat, pont úgy mint a fiúkat, de nem különösebben foglalkoztam vele, mert úgy gondoltam, hogy ez nem érdekes, bár így visszagondolva lehet, hogy ezek is kisebb jelek voltak. Zárkózott vagyok, félek az érzéseimtől és éppen ezért nehezen tudom kimutatni őket. Általában a művészetekben fejeztem ki magam. Szobrászkodtam, festettem, rajzoltam, énekeltem, írtam (dalszövegeket, verseket, novellákat, regényeket), táncoltam. Nem tudom, hogy most mi van velem, teljesen össze vagyok zavarodva, de a szüleimmel nem merek beszélni. Anyukám elítéli azokat, akik egy kicsik is mások, mint ő, apukámat meg nem tudom, hogy hogy reagálna...
Remélem, hogy tudnak segíteni nekem megérteni és esetlegesen elfogadni, hogy mi van velem.
Előre is köszönöm,
Llewella

Szakértőnk válasza a Biszexuális vagyok? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, 16 évesen még nagyon fejlődésben vagy. Éppen alakulóban van a személyiséged, a nemi identitásod és valószínűleg ezzel együtt a szexuális orientációd is. Ebben a korban gyakran előfordul, hogy felbukkan homoszexuális irányú érdeklődés, ami megjelenhet akár csak fantáziaszinten is, majd idővel nyomtalanul eltűnik. Ez gyakran része a serdülőkori útkeresésnek, nem kell neki feltétlenül túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Ne aggódj miatta túlságosan! Azt javaslom, szerezz tapasztalatokat, gondold át, mi az, ami vonz a másikban, milyen dolgok fontosak számodra egy kapcsolatban és meglátod, alakulnak majd az érzéseid. Ráérsz később,amikor már kicsit tisztábban látod a képed, felcímkézni magad heteroszexuálisnak, homoszexuálisnak vagy biszexuálisnak, attól függően, hogy hova tudod a leginkább elhelyezni magad ezen a vonalon (az aktuális kutatások szerint nagyon kevesen tartoznak tisztán csak az egyik kategóriába).

Minden jót!!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor