Most mit tegyek?

2013.03.07.
Sziasztok!
Igazából a szerelemmel kapcsolatosan szeretnék kérdezni.
Az egész akkor kezdődött amikor nem abba az iskolába vettek fel ahova én szerettem volna menni. Akkor mindent utáltam és elutasítottam elég sok mindent. Hatalmas csalódás volt számomra. Amikor volt a beiratkozás abba a suliba ahova jelenleg járok el se akartam menni. De elmentem és minden olyan rossz volt. Viszont amikor pont végeztünk bejött egy srác a terembe aki ultra helyes volt! Mosolygott egy tanárra... amikor megláttam a mosolyát akkor volt az első érzésem, hogy nem is olyan rossz ez a suli és igen is ide akarok járni! A nyáron többször is eszembe jutott az a mosoly, már az arcára nem is emlékeztem csak arra jellegzetes féloldalt kicsit magasabb mosolyra. Szeptember harmadikán mikor az első tanítási nap volt megismerkedtem egy lánnyal. AZóta is ő a legjobb barátnőm. Igaz ez nem lényeg. A lényeg az hogy kiderült a srác a barátnőm volt osztálytársa. Ezen igen csak meglepődtem. A srác barátja pedig ugyanabban a faluban lakik ahol én. Igazából nem ismertem de végül megismerkedtünk. Mind a négyen jól kijöttünk egymással. Aztán kiderült hogy annak a srácnak tetszek akivel egy faluban lakok. Ő nem tudja hogy tudom... Egyre jobban érzem, hogy nem akarja, hogy azzal legyek aki olyan szépen mosolyog. Mikor ő beszél mással és pedig a mosolygóssal akkor egyből lepattintja a beszélgető társát és vagy beáll közénk ( nem szó szerint) vagy elrágatja ( szó szerint). Barátnőm szerint bejövök a mosolygósnak és mindenki szerint összeillünk már év eleje óta ezt hallgatom, pedig igazából sak a barátnőm tudja az igazságot, de olyanok mondják akiket nme is ismerek! Csak úgy oda jönnek és mondják, hogy mert nem jövünk össze mikor te is tetszel neki és neked is tetszik ő! De az annyira nem jó! Lehet hogy igaz és tényleg tetszek neki, de még nem az igazi! Mikor év elején megláttam akkor tudta hogy lesz hozzá valami közöm... Rengeteget álmodok vele. Próbáltam rá úgy gondolni, hogy ő csak egy srác, egy barát. Még a legjobb barátnőm is most tudta meg márciusban hogy tetszik nekem a mosolygós srác év eleje óta... Szóval direkt ki zártam azt a gondolatot, hogy igen Laura te tényleg szerelmes vagy! Azóta tetszett két srác is, de mikora oda került a sor hogy járhatunk mert én is bejövök nekik akkora úgy gondoltam még sem kéne. 16 éves lett most februárban és még nem csókolóztam. Lehet maradi vagyok, de én nem akarom úgy "elveszteni" az első csókomat, hogy semmit nem érzek a srác iránt. Eddig két sráccal jártam. AZ egyikkel 3 nap a másikkal másfél hét múlva szakítottam. Nem csak a csókos rész miatt hanem nem éreztem se biztonságba magam velük és szerelmes se voltam beléjük. Sok barátnőm azt mondja, hogy nincs szerelem első látásra se másodikra. Míg járunk a fiúval közben leszünk beléjük szerelmesek. Na én ezt nem hiszem! Mármint abban nem, hogy elsőnek járni kell a sráccal és csak utána szeretni. Szerintem szeretni kell valaki aztán járni vele.
Látom a mosolygós srácon, hogy ő közeledni szeretne felém de a barátja gátolja ebben. Az nem lehetséges hogy szerelmet valljak a mosolygósnak! Nem egy osztályba járunk, de évfolyamtársak vagyunk. Még majdnem három és félévig egy iskolába fogunk járni és mindennap látjuk majd egymást. Ha most járnák vele akkor tuti nem hamar szakítanánk és nem lenne tartós a kapcsoltunk. Igazából még mind a ketten kis kölykök vagyunk. Nem akarok még vele járni és igazából senkivel se. Vagy is vele nagyon is akarok, de még nem most!! Szerintetek ez hülyeség?
Utálom, ha egy csaj a közelében van! Szinte rühellem az össze lányt aki megkörnyékezi!! Szerencsére neki egyik lány se tetszik. Mikor új osztálytársam lett (lány) . AZ első közös óránk után mikor találkoztam a mosolygós sráccal és a barátjával figyelmeztettem, hogy vigyázzanak vele! Olyan erős megérzésem volt! Olyan nagyon sunyi feje van a csajnak! És a legjobb barátnője meg szó szerint egy kurva! Jobb ha le se írom miket csinált... A lényeg az hogy a csaj már lassan egy hónapja itt van és most szakított a barátjával és állítólag még szerelmes belé. De ma úgy nyomult az én mosolygós fiúmra, hogy esküszöm megtudtam volna ölni ha barátnőm nem szól rám! Olyan kétségbe esettnek és gyengének de mégis dühösnek éreztem magam. Nagyon fura volt. Igaz, hogy kiderült, hogy a mosolygós srácnak nem tetszik a csajt de akkor is! Szerintetek mit csináljak?
Nem akarok még vele járni és azt se akarom, hogy legyen a barátnője! De én ezt, hogy a franba tehetném meg? Hiszen semmi közöm hozzá! Folyton védelmezni próbálom és ezt már sokan észrevették... de mindig csak azt mondom, hogy ő csak a barátom! Hogyha pedig muszáj, hogy legyen barátnője akkor legalább ne egy kurva legyen!
16 éves vagyok és nem tudom mit tegyek!

Szakértőnk válasza a Most mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem egyáltalán nem hülyeség, hogy várni szeretnél még egy kapcsolattal. Mindössze annyi a probléma, hogy most találkoztál egy olyan fiúval, akivel szeretnél járni és elképzelhető, hogy te is tetszel neki. Szerintem egyáltalán nem olyan lehetetlen ez a helyzet, mint ahogy tűnik. Rengeteg féle kapcsolat létezik, nem gondolnám, hogy feltétlenül járásban vagy nem járásban kellene gondolkodnotok. Valami alakul köztetek, szerettek együtt lenni, tetszetek egymásnak... Ez már egyfajta kapcsolat. Szerintem találd ki, hogy mit szeretnél, milyen kapcsolat legyen köztetek és igyekezz ezt a fiú tudomására hozni. Lehetnek benne a járásnak is és a nem járásnak is elemei, nem kell feltétlen egyértelmű címkét találni hozzá. Hátha partner lesz benne a fiú, hogy összevetve az ő elképzeléseivel úgy alakítsátok azt, ami köztetek van, hogy mindketten jól érezzétek benne magatokat és korainak se érezd.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor