Önuralom-türelem

2012.08.06.
Kedves Szakértőnő!
Nekem az a problémám, hogy nem vagyok valami nyugodt természetű, ha valamit mondanak nekem és tudom hogy nem úgy van/ v. igazságtalanul viselkednek velem szemben nem próbálom meg vele megbeszélni, mert felidegesít és egyből neki ugrok!
Anyukámmal is így van, szegény tényleg csak kérdez valamit, de nincs türelmem 2x elmagyarázni neki ha valamit először nem ért.. és kiabálok..
aztán pedig úgy megbánom:( persze, nem önszántamból bántom..de nem ezt érdemli! Nem szeretnék ilyen lenni..
Semmi türelmem, hogyan kontroláljam magam? hogyan csináljam h. ne idegesítsem fel magam minden kis apróságon? mert ezek még tényleg semmiségek, nem éri meg hogy felhergelljem magam.
Válaszát előre is köszönöm: )

Szakértőnk válasza a Önuralom-türelem kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alapján, amit írsz, kicsit úgy tűnik számomra, hogy alapból van benned egy fokozottabb feszültség, ami ki-kitör, amikor valami olyasmi történik, a okot adhat rá. Mint írod, ezek valójában apróságok. Érdemes lehet átgondolnod, hogy mi lehet az, ami ilyen indulatokat vált ki benned, hátha úgy könnyebben tehetsz valamit annak érdekében, hogy változzon a helyzet. Kipróbálhatsz különböző feszültséglevezető módszereket is, mint például az intenzív sportolás, a naplóírás vagy a benned kavargó érzéseknek egyéb kifejezési módja, a a megfogalmazásuk, a versírás, a festés-rajzolás vagy a zenélés. ne várd meg, amíg valami apróság hozza ki belőled, fogalmazd meg magadnak, ha valami bajod van vagy bánt valami.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor