Zöldövezet, háztartás

#Zöldövezet #háztartás

56 db cikk a témában

Melyik vízforraló éri meg az árát?
#vízforraló
2023.09.26.

Melyik vízforraló éri meg az árát?

Ugyan vizet tökéletesen lehet edényben is forralni főzőlapon, a vízforraló mára mégis sokaknak nélkülözhetetlen eszköz a konyhában. Esetében számíthatunk néhány extrára is, mint például a hőfokbeállítás, melegen tartási funkció, vízkőszűrő, melyekre egy konyhai edény nem képes.

Hol tartod a vitaminjaidat?
#vitamin
2023.09.24.

Hol tartod a vitaminjaidat?

A fürdőszobai gyógyszeres szekrényben vagy a konyhaasztalon tartod vitaminkészítményeidet? Könnyen lehet, hogy ez esetben már régen elvesztették hatásukat.

Szívja vagy ontja a port?
#porszívó
2023.09.06.

Szívja vagy ontja a port?

A hagyományos vezetékes porszívók ma már különböző kivitelben, praktikus megjelenéssel és szuper színekben kaphatóak. Azonban leginkább mégis az számít, milyen jól tisztítanak. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most segít kideríteni, melyik porszívóra számíthatunk leginkább ez ügyben.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?
#olívaolaj
2023.08.23.

Olívaolaj: mire jó a konyhán kívül?

A táplálkozási szakértők a végtelenségig tudják fokozni az olívaolaj dicséretét istenítését, a benne található rendkívül egészséges összetevők miatt. Ez az olaj gyakorlatilag meghódította az egész Nyugatot, arról nem is beszélve, mennyire elterjedt Keleten. De vajon mire használható az étkezésen kívül?

Veszélyforrások a lakásban
#lakás
2023.08.06.

Veszélyforrások a lakásban

Lehet, hogy hihetetlen, de még a tiszta lakásokban is számos veszélyforrás leselkedik az ott élőkre, például gondoltad volna, hogy egy sokat használt (és soha nem tisztított) mobiltelefonon több a baktérium, mint egy nyilvános WC ülőkéjén? Nos, anélkül, hogy bárkit meg akarnánk ijeszteni, megmutatjuk a kritikus pontokat a lakásban és azt, hogyan tartsuk tisztán őket?

Fűkasza - milyet, mennyiért?
#fűkasza
2023.08.03.

Fűkasza - milyet, mennyiért?

Akár a kertünk rendszeres karbantartásáról legyen szó, akár a hétvégi telekről, a nehezen hozzáférhető helyeken vagy gyomos részeken szükségünk lesz egy fűkaszára.

Feng shui alapelvek
#feng shui
2023.06.08.

Feng shui alapelvek

Gyakran halljuk manapság ezt a kifejezést, sőt már-már „trendi” is lett ilyen módon berendezni a lakásunkat, vagy akár az életterünket. Mégis úgy gondolom, hogy sokan csak a felkapottsága miatt teszik mindezt, és nem is tudják, hogy mit is jelent valójában ez a kifejezés, honnan ered a feng shui, és mik az alapelvei.

Télen fűt, nyáron hűt. Mi az?
#klíma
2023.06.01.

Télen fűt, nyáron hűt. Mi az?

A mai energiaviszonyok közt már nemcsak nyáron érdekes, hogy van-e klíma a lakásunkban. Viszont nyáron érdemes alaposan utánajárni, hogy milyen légkondicionáló illik a lakóterünkbe ahhoz, hogy biztosan sor kerüljön a beszerelésre is még a téli fagyok beállta előtt. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi szervezetekkel együttműködve 55, hazánkban is megvásárolható inverteres, oldalfali split klímaberendezést tesztelt.

Melyik a legjobb kézi mixer?
#mixer
2023.05.25.

Melyik a legjobb kézi mixer?

Miért tartunk otthon kézi mixert? Hát a palacsintáért! Na jó, csomó minden másért is lehet, de a palacsinta fontos szempont. A Tudatos Vásárlók Egyesülete legfrissebb tesztjében nemcsak palacsintatésztát kevert, hanem további 22 szempont szerint laboratóriumban tesztelt 27 terméket.

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben
#c-vitamin
2023.05.18.

Ezért tarts mindig citromot a hűtődben

Limonádé, citromos tea, sütikrém. Ezzel kimerítettük volna a citrom felhasználási módjainak tárházát? Vagy talán vannak még rejtett, kihasználatlan tartalékai? Mégis, mi mindenre jó egy citrom?

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?
#gyógyszer
2023.05.13.

Mit csinálj a régi gyógyszerekkel?

Valószínűleg hallottál már arról, hogy nem szabad a lejárt szavatosságú gyógyszereket a lefolyóba önteni. Az sem jó megoldás, hogy a kukába teszed azokat. Megkérdeztük a gyógyszerészt, ő mit tanácsol, hol a helyük ezeknek a régi készítményeknek?

Melyik a legjobb grillsütő?
#grill
2023.04.17.

Melyik a legjobb grillsütő?

Faszenes, gázüzemű, elektromos. Mindenki másra esküszik. A Tudatos Vásárlók Egyesülete most mindegyikből tesztelt párat, hogy ezzel is segítse a döntést. Sőt, egy hibrid faszenes-gázüzemű verziót is vizsgáltak, ha valaki esetleg előnyben részesíti a 2in1 megoldásokat, most megnézheti, vajon ugyanolyan jól jár-e vele grillsütő esetén?