Zöldövezet, energia

#Zöldövezet #energia

97 db cikk a témában

#utazás
2010.06.16.

A turizmus negatív hatásai környezetünkre

A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek. Sok olyan fejlődő ország van például, amely természeti szépsége és kultúrájának különlegessége miatt külföldi befektetők tömegét vonzza, így a nagy pénzek sajnos külföldi cégek kezébe jutnak.

#Föld
2010.06.05.

Földünk jövője - mi várható?

Ez a téma sokakat foglalkoztat, annak ellenére (vagy talán éppen azért), hogy szinte semmi biztosat nem tudunk. Akármilyen fejlett is legyen a technológia, csak találgatni tudunk.

#pelenka
2010.05.23.

Pelenkából tüzelőanyag

Nap mint nap halljuk: mentsük meg a Földet. Környezetromboló életmódunk már tarthatatlan. Bolygónk még több száz év múlva is itt lesz, és forog, gyógyítja sebeit. Ellentétben velünk. Magunkat kell megvédeni a következő 50-100 évben. Hulladékhegyeket csökkenteni, édesvizeinket óvni. Szemléletváltozásra van szükség.

#föld
2010.04.22.

Felelőtlen pusztítás - Utánuk Ti következtek!

Cikkemet az emberi meggondolatlanság, felelőtlenség, primitív barbárság és a bolygónk élővilága iránti mérhetetlen közönyösség ihlette. Ha csak tehetem, igyekszem felhívni embertársaim figyelmét a természetvédelemre.

#buborék
2010.04.15.

Fújj buborékot CD-ből! - Videó

Mit kezdjünk a megunt CD-inkkel? Adjuk tovább barátainknak. Ragasszuk össze széknek. Kérjük meg gyerekeinket, hogy keressék meg a helyet ahová le tudjuk adni, mint veszélyes hulladékot. Vagy porosodjanak tovább az íróasztalunkon, könyvespolcainkon.

#pizza
2010.04.07.

Pizza szállítás szelektív módon

A lakóközösségek tagjai általában keresztbe teszik bele a pizzás dobozt a kukába. Nehogy mellé, alá, felé bármi beleférjen. Rácsapják a kuka fedelét, s mint aki jól végezte dolgát, kilépnek az utcára.

#környezetvédelem
2010.02.24.

Zöldbűnözés - Hogyan lehet visszaszorítani?

2004-ben indult útjára a Zöld Kommandó akciósorozat, amely a zöldbűnözés visszaszorítását tűzte ki céljául. 2008-ban Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter zéró toleranciát hirdetett a zöldbűnözéssel szemben.

#vegyi anyagok
2010.02.11.

Mennyi vegyi anyagot viselsz nap mint nap?

Kutatások szerint egy átlagos nő teste nap mint nap több mint 500 vegyszerrel kerül kapcsolatba. Manapság ez nem csak a nőkre jellemző, a tusfürdők, samponok, krémek és más kozmetikumok rengeteg vegyi anyagot tartalmaznak. A legtöbb ember elképed, mikor megtudja, hogy valójában mennyi vegyszerrel állnak kapcsolatban. Íme, itt egy teszt , melyből megtudhatod, mennyi vegyi anyagot viselsz magadon nap mint nap.

#karácsony
2009.12.18.

Ötlet a környezetbarát ünnepléshez

Hogyha együtt vagyunk a barátokkal és a családdal az ünnepek és a szünidő alkalmával, miért nem gondolunk egy kicsit a természetre, a bolygónkra is a szeretet ünnepén? Számos olyan praktika létezik, melyeket ha megfelelően alkalmazol jót teszel a földnek és a pénztárcádnak egyaránt. Itt van öt tipp hogy hogyan valósítsd meg a környezetbarát ünneplést!

#környezetvédelem
2009.11.20.

Kövesd a trendet! - A fogyasztási kényszer ellen

Elkészült Budapest internetes Zöld Térképe, amely a lakosok „zöld választását” igyekszik segíteni. A honlapon bioboltok, hulladékszigetek, használt ruha-üzletek, biciklijavítók és sok más érdekesség is helyet kapott. Vess egy pillantást a kínálatukra!

#suli
2009.09.09.

Környezetszennyező iskolák

A téma meglehetősen aktuális, hiszen „nyakunkon az iskolakezdés”. Felmerülhet benned az a kérdés, hogy most akkor már az is baj, hogy iskolába jársz? Természetesen nem, azonban a diákoknak is kötelessége a környezet megóvása.

#turizmus
2009.08.26.

A turizmus negatív hatásai a fejlődő országokban

A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek.

#klímaváltozás
2009.08.12.

Mit hoz a klímaváltozás?

Ha érdekel, hogyan alakíthatja át Földünket a klímaváltozás, jó helyen jársz. Bár tény, hogy a Föld átlaghőmérséklete tovább fog emelkedni, régiónként eltérően alakulhat a jövőbeli klíma, ezért helyesebb a globális felmelegedés helyett klímaváltozásról beszélni.