Zöldövezet, energia

#Zöldövezet #energia

84 db cikk a témában

#turizmus
2009.08.26.

A turizmus negatív hatásai a fejlődő országokban

A turizmus sok ország számára hatalmas bevételeket jelent. A legtöbb helyen azonban az igazán rászoruló helyi közösségek azok, akik a turizmus pozitív hatásai helyett csak a negatív hatásokkal szembesülnek.

#klímaváltozás
2009.08.12.

Mit hoz a klímaváltozás?

Ha érdekel, hogyan alakíthatja át Földünket a klímaváltozás, jó helyen jársz. Bár tény, hogy a Föld átlaghőmérséklete tovább fog emelkedni, régiónként eltérően alakulhat a jövőbeli klíma, ezért helyesebb a globális felmelegedés helyett klímaváltozásról beszélni.

#vízhasználat
2009.07.22.

Felelősen is lehetünk szépek

A szépség alapja testünk legfontosabb alkotó eleme, a víz. Mindez könnyen elérhető a fejlett országok lakói számára, de eszünkbe jut-e, amikor félálomban kinyitjuk a csapot, hogy mekkora kincs a „kék arany”? A víz érték, használj annyit, amennyire szükséged van - segíts azoknak, akiknek kevés jut belőle!

#környezetvédelem
2009.07.01.

Csak óvatosan a műanyag flakonokkal

Egy vizsgálat szerint polikarbonát flakonokból való üdítőital- vagy akár vízfogyasztás után is kétharmadára emelkedik a vizelet bisphenol A (BpA) koncentrációja. A polikarbonátok és más műanyagok előállításához használt BpA a kísérleti állatok szervezetében az ivarszervek károsodását eredményezte, sőt összefüggés állapítható meg a szintetikus vegyület és a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség kialakulása között.

#Fair Trade mozgalom
2009.06.10.

Fair Trade

Méltányos csoki, tisztességes tea, együttérző kávé és kezdeményező cukor. Igazán megkívántad őket? Akkor itt az idő, hogy beszéljünk a Fair Trade-ről.

#szél
2009.06.07.

Energiamese

Az emberiség az évezredek során folyamatosan állította szolgálatába mindennapi élete megkönnyítése céljából a különböző energiaforrásokat. Ma már nélkülözhetetlen a szél, a víz és a nap energiájának minél hatékonyabb alkalmazása, széleskörű kihasználásuk és az energiaforrások felkutatása nagy erőkkel folyik.

#sport
2009.05.06.

Gyilkos golf

A sport egészséges, ám belegondoltál már, mennyit árthat a környezetünknek? Gondolj csak az ütőkre, sisakokra, kesztyűkre, labdákra, sípcsontvédőkre, és egyéb műanyagból, szennyező anyagokból készült sportfelszerelésekre. Itt jó tippeket találsz arra, hogyan sportolhatsz környezetbarátan.

#éghajlatváltozás
2009.05.03.

Vissza a 70-es évekhez?

Kutatók szerint a 70-es évek takarékos életmódjához való visszatérés segíthet megállítani az éghajlatváltozást, lassíthatja a globális felmelegedést.

#vízszennyezettség
2009.04.19.

Vízszennyezettség és elnőiesedés

Egyre többet hallani a környezetszennyezés okozta káros egészségügyi hatásokról. Az már köztudott, hogy a légszennyezettség többek között asztmát okoz, de tudtad-e, hogy a vizekbe kerülő vegyi anyagok csökkentik a férfiak nemzőképességét és elnőiesedéshez vezethetnek?