szappan
#Testi problémák

7 ok, amiért jobb a hagyományos szappan

2019.04.04.
1 perces olvasási idő

Bizonyára te is hallottál már a folyékony szappan előnyeiről, de rengeteg érv szól a tömbszappan használata mellett is. Ezek ma már sokkal jobbak, mint amire a gyerekkorodból emlékszel - számtalan, jobbnál jobb minőségű szappant találhatsz a boltokban. Sőt, akár saját kezűleg is elkészítheted a kedvenced!

Összeszedtük azt a 7 okot, amiért jobb a hagyományos szappan a folyékony társánál.

Jót tesz a zsíros bőrnek

Néhány szappan kétségkívül szárítja a bőrt, de ha a te bőröd zsíros, akkor ez számodra jó hír! A 7 ok, amiért jobb a hagyományos szappanszappanban található összetevők ugyanis segítenek eltávolítani a felesleges olajat a bőr felszínéről, ezért használat után egy kicsivel szárazabb marad a bőröd. Ez talán az egyik legjobb indok arra, miért használj szappant. Természetesen léteznek speciálisan a különböző bőrtípusokra tervezett szappanok, szóval mielőtt elkezded bármelyiket használni, érdemes konzultálnod az eladóval!

Nem szaporítja a baktériumokat

Szakértők szerint a szappanról a kezedre átkerülő baktériumok száma nagyon minimális, de azért használat után öblítsd le alaposan a szappant, vagy otthon mindenkinek lehet saját szappanja, ha nagyon félnél a baktériumoktól.

Glicerint tartalmaz

A legtöbb szappan glicerint tartalmaz, amelyről kimutatták, hogy jó hatással van például az olyan bőrbetegségekre, mint az ekcéma. Másrészről, a glicerin ritkán fordul elő a folyékony szappanokban, szóval, ha szeretnéd kezelni a bőrbetegségeidet, akkor a tömbszappan lesz a megfelelő választás a számodra. Természetesen erről is érdemes konzultálni a bőrgyógyászoddal.

Illatmentes

Nem minden szappan illatmentes, de azért a legtöbbjük igen. Az érzékeny bőrű embereknek ez nagyon hasznos lehet a viszketés, a bőrpír és az égető érzés enyhítésében. Illatmentes folyékony szappant nehezen találsz, szóval könnyen azon kaphatod magad, hogy egyre többször használsz rendes szappant. Ne lázadj ellene – ha bevált, miért ne használhatnád?

Gazdaságosabb

Amikor tömbszappant használsz, könnyen láthatod, mikor elég, míg a folyékony szappan esetében nagyobb az esély a pazarlásra, könnyen a lefolyóba kerülhet, még akkor is, ha éppen annyit nyomsz ki belőle, amennyire szükséged lenne. Ha nem akarsz feleslegesen pénzt kidobni, vagy szeretnél spórolni, akkor inkább válaszd a tömbszappant.

Környezetkímélőbb

Csak gondolj a csomagolásra! A tömbszappannál csak a papírt kell feltépni, és kész, a folyékony szappannál viszont ott vannak azok a nagy műanyag flakonok, amelyektől meg kell szabadulnod.

És többre is használhatod, mint zuhanyzásra…

Tényleg ez a leghasznosabb tisztálkodószer, de a szappan többre is képes annál, mint hogy behabosítson téged! Dörzsöld be egy szappannal a beragadt fiókot, cipzárat, vagy ablakot… Mosószerként is használhatod, és ha beteszel egy szappant a szekrényedbe, a ruháidnak csodás, friss illatot ad!

(KamaszPanasz - B.D.)