#Testi problémák

Légy a magad fodrásza - Csak körültekintően

2014.11.02.
1 perces olvasási idő

Megfelelő gyakorlattal magad is elvégezheted hajad festését, de nem biztos, hogy mindig ez a célravezető. Ha elrontod, drága mulatság is lehet! A legfontosabb kérdés: mikor forduljunk inkább szakemberhez? A megfelelő döntés meghozatalához kívánunk segíteni cikkünkben.

Ha már eredetileg is sérült a hajunk, akkor nagyobb figyelmet igényel annak befestése. Abban az esetben is érdemes odafigyelni, ha túl sokat és gyakran fésüljük, mossuk vagy daueroljuk, és könnyen törik a hajunk. A természetes és mesterséges hő is károsítja a hajat. Azaz sem a hajszárító sem a vasalás, de az erős napsugárzás sem tesz jót a hajunknak.

Barnából szőkét...

Ha a hajunkat legalább három árnyalattal kívánjuk világosítani, akkor már ajánlott egy szakember. Az olyan bonyolult műveletek, mint barnából szőkévé varázsolni a hajkoronát már feltétlenül igényli a fodrász segítségét.

A szőkítés általában két lépésben történik, először egy speciális anyaggal világosítják a hajat, amely akkor elveszíti a színt adó pigmentjeinek egy részét, majd utána festik be a hajat a kívánt árnyalatúra.

Drasztikus színváltás, dauer stb...

Ha drámai változást szeretnénk elérni a hajunkon (mondjuk legalább 6-8 árnyalattal világosítanánk), akkor szinte kötelező és elkerülhetetlen, hogy jó szakemberhez forduljunk. Első és legfontosabb lépés ekkor: kérjük ki a véleményét, egyáltalán van-e értelme egy ekkora változtatásnak, és véleménye szerint, hogy fog reagálni a hajunk egy szőkítésre vagy más ennél nagyobb változásra , pl: dauer, kémiai egyenesítés stb.

Ha mindenképpen le akarnak beszélni az ilyen szintű változásról, lehet, hogy érdemes megszívlelni a tanácsot, mert ezzel sok pénzt takarítasz meg, és jó adag bosszúságtól is megkímélheted magad, sőt, ha valami nagyobb baj történik a hajaddal, akkor az szívfájdalomtól is megkíméli az ember lányát.

Akkor is érdemes sürgősen felkeresni egy szalont, ha magadnak festetted be a hajad és látványosan elrontottad.

Ha mégis belevágsz...

Ha úgy érzed, biztonságosan be tudod magadnak festeni a hajad, akkor ki kell választanod a színt, a tartósságot, a festék típusát és márkáját. Ma már szinte végtelen a lehetőségek tára.

Meg kell határozni, hogy mennyire szeretnénk tartós színt. Azaz végleges színt szeretnénk, vagy elég, ha pár hétig tart és azután eltűnik a szín a hajunkból. Léteznek kimosható, pár hétig tartó és tartós hajfestékek. A dobozon jelzik a gyártók, hogy mennyire tartós egy festék.

Ha drágább is egy kicsit a festék, érdemes olyat választani, amely ismertebb, megbízhatóbb márka, hiszen a hajadról van szó, amit mindenki lát, ezért sem szabad a hajfestéken spórolni.

(fokuszbanano)

Kapcsolódó címkék

haj