pattanás
#Testi problémák

Pattanásos az arcbőröm

2014.04.01.
1 perces olvasási idő

Kedves Szakértő! Az a kérdésem lenne, hogy mindig is pattanásos volt az arcbőröm (kb. 6 éve, most 20 éves vagyok), és mostanában nagyon szárad az egész arcom, viszket, pattanások egyre-másra jönnek ki, és ha krémmel is bekenem a száradás ellen, égő érzést tapasztalok.

Egyetemre járok, és ahol lakom, klóros a víz. Nem tudom, lehet-e köze az egészhez, csak leírtam.

Tanácstalan vagyok. Használtam Herbosophy gélt és krémet, most clean & clear blackhead daily scrub-ot használok hetente 2-3x, Zineryt nevű oldatom is van, amit orvos írt fel (kb. 4 éve), azzal is kenem a bőrömet... De nagyon szárad így is, és viszket, fáj...akne

Valami tanácsot tud adni? Esetleg otthon is elkészíthető hatásos pakolás? Vagy ha semmi sem segít, bőrgyógyászhoz forduljak? Már nem bírom így, hogy 20 éves koromra is pattanásokkal kell együtt éljek. Azt gondoltam, ez csak kamaszkorban van, de nálam úgy néz ki, nem akar elmúlni. :(

Kedves Levélíró!

Nem vagy egyedül a problémáddal, sokaknak jelentenek a mitesszerek, pattanások gondot a serdülés után is. A klóros víz sajnos tényleg durván kiszáríthatja a bőrt, tehát mindenképpen szükséges gondoskodni a megfelelő hidratálásról.

Egyelőre érdemes volna tartózkodnod a bőröd további radírozásától, hagyd kicsit pihenni. Lemosásra átmenetileg megfelelhet a gyógyszertári mosakodókrém is (Ung. hydrophilicum non-ionicum, vény nélkül is kapható, olcsó termék). Azt javaslom, hogy keress fel egy bőrgyógyászt, aki tud a bőrtípusodnak megfelelő készítményt (akár gyógyszertárit is) javasolni, ill. felírni.

(Dr. Szimuly Bernadett)