haj
#Testi problémák

A hajvasalás

2014.01.06.
1 perces olvasási idő

Annak ellenére, hogy a göndör haj manapság nagyon is divatos, sokan még mindig kényelmesebbnek találják a hajvasalást.

Kutatásokkal bebizonyították, hogy a hajvasaló napi szinten való alkalmazása erősen károsítja a hajat, mert megtöri és szétégeti a hajszálakat. És ezeket a károsodásokat később bizony igen nehéz helyrehozni.

Mit tesz a hajvasaló a hajaddal?

Azonkívül, hogy a hajvasaló kiegyenesíti a kócos tincseidet, tönkreteszi a hajszálak külső részét. A haj emiatt száraz lesz, a szálak könnyen töredezetté válhatnak és szétnyílhatnak.

hajvasalás

A megfelelő készülék kiválasztása

A hajvasalók nagyon magas hőfokon egyenesítik ki a hajszálakat, ezért korántsem mindegy, hogy milyen készüléket választasz. Ilyen termék vásárlása esetén mindig a minőségre törekedj! Az a pár ezer forint különbség már igazán nem számít, ha a hajad egészségéről van szó.

Érdemes tehát kerámialapos hajvasalót beszerezni, mely lehetőleg olyan különleges borítással rendelkezik, amely segít abban, hogy még kisebbre lehessen csökkenteni a haj idő előtti töredezésének esélyét.

Ne túl gyakran!

Heti két alkalomnál többször nem szabad vasalnod a hajad, ha nem szeretnéd teljesen tönkretenni.

Hogyan vasalj?

Ha egyenes a hajad, akkor hagyd, hogy magától megszáradjon! Így legalább a hajszárító nem károsítja a tincseidet.
Hajvasalás előtt alaposan fésüld meg a hajad, és tűzd fel a felső részét! Alulról felfelé haladva mindig engedj ki a hajadból néhány tincset és vasald át!

Tipp: Ne vasald ki minden hajmosás után a hajad, a göndör tincsek rendkívül divatosak! Ha Neked nem áll jól a göndör frizura, akkor időnként tűzd félre a hajad, vagy fogd össze, nem kell mindig kiengedve hordanod!

(csakmiketten.hu)

Kapcsolódó címkék

haj