smink
#Testi problémák

Sztárok szépségtrükkjei

2014.05.10.
2 perces olvasási idő

Minden hírességnek van külön sminkese, fodrásza, kozmetikusa, ám azt sosem gondolnánk, hogy ők nem biztos, hogy mindig a legdrágább kellékekre, krémekre, pakolásokra, balzsamokra esküsznek. Lássuk, hogy mik az ő házi praktikáik!

Göndör fürtök luffával

Gwyneth Paltrow fodrásza szerint nem szükséges drága balzsamokra, pakolásokra költeni, ha azt szeretnénk, hogy a hajunk finoman lágy és selymes legyen, ne legyen száraz és ne szálljon, mint ami fel van töltődve. Sőt, a szárításkor elég, ha feltekerjük egy luffára, majd megszárítjuk.

Ha belegondolunk, hogy sok barátnőnk nedves, összetekert hajjal bújik ágyba a reggeli száraz, ámde göndör fürtök reményében, akkor érthető a luffa, viszont kevésbé kényelmes, de egyértelmű, hogy a célnak akár meg is felelhet.

Szőkéknek ketchuppakolás

Juliette Binoche fodrásza a szőke hajúak részére tartogat igazán pikáns hajpakolást. Bizonyára vannak szőkék, akiknek a nyári, vagy téli klóros úszómedencézések időszakában hajuk zöldes árnyalatban pompázik. A trükk, pedig, amire sose gondoltunk volna: hajmosás előtt kenjünk be hajunkat ketchuppal, hagyjuk rajta, mint pakolást, majd öblítsük le alaposan. Távolítsuk el az összes ketchupöt hajunkból, hogy ne ragadjon, és hogy ne forduljanak utánunk az utcán, az isteni spagetti illatot érezve. A viccet félretéve, azonban egészen biztosan nem lesz elektromos hajunk ezután az extrém hajpakolás után.

Fóliacsíkok az egyenletesen barna hátért

Lindsay Lohan és Lady Gaga napbarnított bőréért felelős sminkmester olyan tippet ad nekünk, mely egészen biztosan eszünkbe sem jutott ez idáig. Otthoni bőrbarnítás esetén hogyan tudjuk hátunkon egyenletesen eloszlatni a barnító krémet, ha nincs segítő kéz? A szakember tudja a titkot: fogjunk egy fóliacsíkot, majd nyomjuk közepére a krémet, és húzogassuk hátunkon, akárcsak a strandtörölközőt. Igaz, ami igaz, nem egyszerű megtalálni a megfelelő fóliát, majd levágni a megfelelő méretet. De ha ez megvan, akkor a neheze csak ezután jön: úgy bekenni hátunkat, hogy ne legyen krémes minden körülöttünk, ám ha megvan, akkor már csak tökéletesíteni kell a technikát.

Tartós csillogás egész éjjel

A csillámpor elengedhetetlen kelléke a partiknak. Tudja ezt Madonna, Lady Gaga, Kylie Minogue és Gwen Stefani sminkmestere is. Hogyan lehet fixálni azt a testünkön, hogy az est végén is tündökölhessünk benne? Hát hajzselével! Valóban extra erős lesz a tartása. Leszedni azonban annál nehezebb, viszont erre is megvan a trükk: ragasztószalaggal tépjük le a nem kívánt csillogást. Ha a bőrfelület kicsit is pihés, szőrös, akkor enyhén kellemetlen lesz a hadművelet, így jól fontoljuk meg, mibe is vágunk bele.

A sminklemosás új módja

Grace Jones, az Isidora vezető sminkese a sminklemosókat sutba dobva az intim mosakodógélt ajánlja, mint a kíméletes sminkeltávolítás legjobb módját. Igaz, ami igaz, inkább smink nélkül, mint sminkben, ha már alvásról van szó, és ez esetben megteszi az intim gél, de mivel nem egészen erre lett kitalálva, így enyhén csípheti bőrünket.

Műszempillák rajtra készen

Vadiúj műszempillánkat felragasztás előtt érdemes egy ceruza köré tekerni, hiszen így elnyeri azt a formáját, ahogyan a legkönnyebben illeszkedik a többi szempilla tövéhez. Ezt a trükköt Lisa Snowden, Ariane Poole sminkese fejlesztette ki.

(Forrás: Fókuszban a Nő)