haj
#Testi problémák

Nyári hajápolási tippek

2015.07.04.
1 perces olvasási idő

A nagy meleg és az erős napsütés nemcsak a szervezetünket és a bőrünket viseli meg, hanem a hajunkat is. Néhány tipp azonban segít a haj egészségének és fényének a megőrzésében nyáron is.

1. Belső hidratálás

A hajat nyáron fokozottan kell hidratálni, ehhez számos termék kapható a kozmetikákban, de egy egyszerű, otthon elkészíthető recept is segít:

- 1/2 avokádó
- 1 tojás
- pár kanál olívaolaj (pár csepp jojoba olajat is cseppenhetünk bele)

Ezeket pürésítsük össze, majd kenjük rá a hajra és hagyjuk rajta 15 – 20 percig. Utána egy könnyű, mindennapos használatra alkalmas samponnal át is moshatjuk a hajunkat, az eredmény csodás lesz.

2. Hajvitamin

Kaphatóak előre készen kis kapszulák, amelyek kifejezetten csak hajat tápláló vitaminokat tartalmaznak, de ezek igen drágák (vannak külsőleg és belsőleg alkalmazhatóak is). Bizonyos ételek elfogyasztása, belülről segít táplálni a hajunkat, ilyen a kesudió, a füge (szárítva is hasznos), a körte és a sárgarépa.

3. Védd a hajad a napsugárázástól is!

Egyre több olyan hajbalzsam, hajhab kapható, amelyek fényszűrőt is tartalmaznak. Van közöttük olyan is, amely vízálló is, és csak samponnal lehet lemosni, tehát ideális a vízpartra készülőknek is. A tengerek sós vize nagyon szárítja a hajat, tehát tengerparton akkor is érdemes hajmosás után balzsamot használni, ha egyébként nem szoktunk.

(Forrás: Fókuszban a Nő)