étvágy
#Testi problémák

Szeretnék végre hízni egy kicsit

2015.04.06.
1 perces olvasási idő

182 cm magas vagyok és 56kg. Lehet, hogy túl keveset eszem egy nap? Reggelire egy szendvicset, ebédre főtt ételt, és van, hogy nem is vacsorázom. Valahogy nem kívánom az ételt, ez mitől van? Hogy tudom meghozni az étvágyam? Minden vágyam, hogy felszedjek vagy 8 kilót. Az baj, hogy ha sokat eszem, nagyon hamar kell wc-re mennem? A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

Lehetséges, hogy alkatilag ilyen vékony vagy (minden bizonnyal ez a helyzet, ha a szüleid is hasonló felépítésűek). Tény, hogy a leírásod alapján keveset eszel, illetve kevés alkalommal.

Mindenképpen oda kellene figyelned, hogy naponta 5x egyél, egyszerre nem kell sokat. Igazából nincsenek nagy megkötések: a zsíros és nagyon cukros ételeket neked is kerülnöd kellene, de ezt leszámítva mindent ehetsz, amit csak megkívánsz.

Hasznosak lehetnek a tésztafélék, a tejtermékek és a sovány húsok (köretnek te nyugodtan válassz rizst vagy burgonyát). A zöldség- és gyümölcsféléket is próbáld meg. Ha magában nem ízlik, akkor esetleg gyümölcssalátaként (akár egy pohár joghurttal nyakon öntve) szívesebben megeszed. Az étvágy javítására sokszor beválnak a táplálékkiegészítők, multivitaminok.

A székleted miatt akkor kellene aggódnod, ha nagyon gyakran, nagy mennyiségű, kifejezetten bűzös lenne. A háziorvosodat nem árt felkeresned, hogyha szükségesnek látja, kérjen egy laborvizsgálatot.

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)