fogamzásgátló
#Testi problémák

Hizlal-e a fogamzásgátló tabletta?

2016.02.07.
1 perces olvasási idő

Megnyugtatunk: nem hizlal, ez egy igen gyakori tévhit. Nagyon sok nő hajlamos a fogamzásgátló tablettát okolni a felszedett kilókért, ám egy új, átfogó kutatás eredménye a fogamzásgátló tabletta hizlaló mivoltát határozottan cáfolja.

A Family Health International kutatói a világ számos országából származó, 44 ezirányú tanulmány eredményeit vizsgálták. Ezek közül számos vizsgálat hasonlította össze a tablettát szedő nők súlygyarapodását, a placebót (álgyógyszert) szedő nőkével. Azt tapasztalták, hogy mindkét csoportban voltak, akik kicsit híztak, de olyanok is, akik fogytak, ám összességében nem volt jelentős testsúlyváltozás.

A kutatás vezetője, Lopez professzor szerint mindez ékes bizonyítéka annak, hogy a fogamzásgátló tablettákról tévesen hiszik, hogy hizlalnak. Az esetleges súlygyarapodás oka valószínűleg az étkezési vagy életmódbeli változásoknak tulajdoníthatóak. Hogyan?

Boldogság? Hizlal!

Ha egy nő elkezd fogamzásgátló tablettát szedni, általában nagyobb biztonságban érzi magát, ez a kapcsolatra is jobb hatással van. Több időt töltenek együtt, kevesebbet mozognak, ami hamarosan súlygyarapodáshoz vezet. A boldogság hizlal! A hízás mértéke azonban általában olyan kis mértékű, hogy legegyszerűbb a tablettára fogni.

Ha úgy érzed, a tablettától híztál, jobb, ha végiggondolod, milyen változások álltak be az életstílusodban. Nem lehet, hogy a súlygyarapodásod oka az, hogy a barátnőkkel való konditermezés helyett inkább a szerelmeddel bújsz össze egy romantikus filmnézésre? Esetleg gyakoribbak lettek a meghitt kávézói, cukrászdai látogatások?

Valljuk be, mindannyian hajlamosabbak vagyunk külső tényezőket okolni a hízásunk miatt, s különösen igaz ez kamaszkorban, mikor a testünk amúgy is rengeteg változáson megy keresztül. Mindazt, amit a fogamzásgátlónak tulajdonítasz, egyszerűen csak a pubertáskor és a szerelem okozza, s némi életmódváltással könnyen segíthetsz rajta!

(KamaszPanasz - yahoo.com)