szex
#Testi problémák

4 meglepő tény a női testről

2015.07.16.
1 perces olvasási idő

Íme négy gyakori kérdés, ami sok lány fejében motoszkál. Kíváncsi vagy rájuk és a válaszokra? Kattints!

1. Mi az a hang, amit a vagina ad ki szex után?

A furcsa hang akkor képződik, amikor a szexuális közösülés során levegő kerül a vaginába. Az együttlét után, amikor a partnered kihúzza a péniszét a vaginádból, a levegő kiáramlik, s vaginális szélgörcs keletkezik.

Ezek a hangképződések teljesen természetesek és normálisak, így ha ilyet tapasztalsz, semmi okod az aggodalomra.

2. Összehangolódhat a barátnők menstruációs ciklusa?

Több tanulmány is felvetette annak a lehetőségét, miszerint a sok időt egymás közelében töltő lányok és nők menstruációs ciklusa összehangolódhat. 1971-ben Martha McClintock – pszichológus – tett közzé egy tanulmányt, mely a jelenséget vizsgálta.

Azóta számos tudós és statisztikus vizsgálta a menstruációs ciklusok összehangolódásának lehetőségét azon lányok és nők esetében, akik sok időt töltenek egymással, azonban ok-okozati összefüggést nem találtak a két tényező között.

A jelenségnek nincs pszichológiai magyarázata. Statisztikai elemzések alapján azonban az mondható, egyes barátnők esetében valóban megfigyelhető a menstruációs ciklusok összehangolódása.

3. Gyakoribb a depresszió a nők esetében?

Több tanulmány közölte azt a tényt, hogy a depresszió kétszer gyakoribb a nők esetében, mint a férfiaknál. Ennek több oka is lehet.

A nők testében lejátszódó hormonális változások hangulatváltást idézhetnek elő. A szexuális és a testi erőszak is sokkal gyakoribb a nők esetében, ami szintén depressziót válthat ki.

Egyes tanulmányok szerint azon nők esetében is kialakulhat a depresszió, akiknek a partnere soha sem beszélget velük, s nem hallgatja meg őket.

4. Teherbe eshetek az ejakuláció előtt?

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az ejakuláció előtti váladék nem tartalmaz spermákat.

A húgycsőben azonban maradhat valamennyi sperma, ami az előző ejakulációból származik. Vagyis ez azt jelenti, hogy akár az ejakuláció előtti váladéktól is teherbe eshetsz.

Ezért is, és a fertőző betegségek elkerülése miatt is nagyon fontos az óvszer használata az együttlétek során.

(B.M. Forrás: Leyner-Goldberg)