fiú
#Testi problémák

A fiúk és a smink

2011.10.22.
1 perces olvasási idő

Sokan azt gondolják, hogy a smink csak a lányoknak való. De ez a hozzáállás szépen lassan változni kezd. A Fall out Boy és a My Chemical Romance sem az első banda volt, ahol fiúk sminket viseltek. Így hát bele kell törődni, változik a világ.

Egyre több fiú mond igent a sminkre, ami most már – úgy néz ki – nemcsak a lányok elfoglaltsága. Pete Wentz nyilatkozott a férfi sminkről. Szerinte ez egy egyszerű, és személyes döntés. smink

„Ez az egész nem a feltűnésről szól. Egyszerűen van, aki így fejezi ki önmagát. Ha neki ez jólesik, csinálja. Persze érhetik negatív reakciók, de gondolkodjunk el, szerintetek, ha valaki saját magát akarja csak adni, nem kellene tiszteletben tartanunk?”

Több fiatalt is megkérdeztünk, hogy ők mit gondolnak a fiúk sminkeléséről, és úgy egészében arról, hogy meddig is mehet el az önkifejezés, és mi az ahol már ciki. A legjobban, talán ez a 16 éves lány fogalmazta meg a lényeget.

„Ugyanúgy, mint bármi más viselésénél is, a sminknél is ugyanaz van, mint például a ruháknál. Azért veszed, mert tetszik neked, és azért veszed fel, hogy jól érezd magad. A sminkkel is ugyanez van. Lényeg, hogy jól érezd magad, ha viseled. A negatív kritikák pedig menjenek el a füled mellett!”

Nos, a mi álláspontunk is valami ilyesmi. Ha te szeretnéd, hát csináld, ma már semmi sem tiltott, de csak akkor, ha ténylegesen így érzel és ne a divat miatt!

(Cs. B.)