Táplálkozás, víz

#Táplálkozás #víz

36 db cikk a témában

#cukros üdítő
2015.08.10.

Nyári felfrissülés vagy plusz kalória?

Sokan számolják az ételek kalóriatartalmát diéta során, de sajnos a legtöbb esetben megfeledkeznek az innivalókról. Nagy hiba azt hinni, hogy folyadékkal nem vihetünk be nagy mennyiségű kalóriát a szervezetünkbe. Átlagban a napi összes kalória ötödét az innivalókkal juttatjuk a szervezetbe. Nézzük, mely italok segítik és melyek gátolják a fogyókúrázókat a súlycsökkentésben!

#nyár
2015.07.20.

4 étel a nap káros hatásai ellen

Az egészséges napvédőkön, az UV-sugárzás ellen védő ruhákon, kalapokon és napernyőkön kívül az étkezéssel is támogathatod a bőröd egészségét a forró nyári napokon. Lássuk, mit érdemes enned, mielőtt strandra vagy nyaralni indulsz!

#turmix
2015.07.05.

A legfinomabb nyári turmixok

Egyszerű, gyors, praktikus receptek a vitamindús, édes élvezetekhez! Fogyaszd reggelire, desszertként vagy akár két étkezés között.

#nyár
2015.06.21.

Étkezz okosan nyáron is!

Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...

#ital
2015.05.19.

Mit igyál és mit ne, ha diétázol?

Sokszor halljuk azt, hogy milyen ételeket érdemes enni fogyókúra alatt. De mi a helyzet az italokkal? Nem figyelünk rájuk eléggé, pedig sok plusz kalóriát és zsírt vihetünk be velük a szervezetünkbe.

#fog
2015.04.27.

Melyik ital az egészségesebb a fogaidnak?

Ha a fogaid egészségéről van szó, akkor legtöbbször arról hallhatsz, hogy milyen a helyes fogápolás, jók-e a fogmosási szokásaid. Azonban az, hogy mit fogyasztasz el napközben, szintén nagy mértékben hozzájárul a fogak állapotához. Most megmutatjuk, hogy mit igyál, ha szeretnéd megőrizni a fogaid épségét.

#kókuszvíz
2015.03.28.

Kókuszvíz: a sportolók barátja

Alacsony kalóriatartalmú, természetesen zsír- és koleszterinmentes, több káliumot tartalmaz, mint 4 banán, szuper hidratációt biztosít- ez csak néhány pozitívuma a számos előnnyel rendelkező népszerű amerikai őrületnek: a kókuszvíznek.

#influenzás
2015.02.12.

Mit együnk, ha influenzásak vagyunk?

Miközben az influenzától szenvedsz, azon gondolkozol, hogy vajon van olyan étrend, ami segít a gyógyulásban, létezik influenza-diéta?

#ásványvíz
2012.08.26.

Inni kell! - De mit?

Nem egy helyről halljuk mostanában, hogy a legjobb szépség- és egészségrecept a megfelelő mértékű folyadékfogyasztás. A különböző innivalók közül is legjótékonyabb hatású a víz, amelyből ma már számos fajta kapható, a csapvíz egyeduralma régen leáldozott.

#ital
2012.08.21.

Italháború: melyik a legegészségesebb és a legegészségtelenebb?

Van olyan ember a Földön, aki ne szeretné a hideg és ízletes dzsúszt? A színe vibráló, az íze mennyei, az összhatás pedig pontosan megfelel számodra. „De ne olyan gyorsan!” – figyelmeztetnek a dietetikusok. Amíg ugyanis a legjobb minőségű dzsúszok nagy mennyiségű vitamint juttatnak szervezetünkbe, addig a legrosszabb fajták aligha különbek egy pohár folyékony cukornál. A Kamaszpanasz most segít, hogy észrevedd a különbséget!

#amerika
2012.07.26.

Túl kevés vizet isznak a gyerekek

Egy amerikai kutatás szerint a gyerekek korántsem isznak annyi vizet, mint amennyit nekik valójában kellene. Ez a hiányosság pedig több komoly és hosszú távú mellékhatásra enged következtetni.

#folyadék
2012.07.04.

Sikerrel zárult az országos HAPPY-hét

„Egészséges-e a kóla? Nem sok jót mondhatok róla…” – írja a Ványai Ambrus Általános Iskola ifjú költője, bizonyítva, hogy megértette a HAPPY-hét üzenetét: a víz a legjobb szomjoltó. Csakúgy, mint az a további 30 ezer diák, aki részt vett a már harmadik alkalommal megrendezett speciális egészséghéten.

#elhízás
2012.06.07.

Fogyókúra: van, amikor muszáj

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.

#gyermekegészség
2011.05.25.

Pénz nélkül nincs gyermekegészség sem?

Gyermekük egészségének megtartását ma főleg a tehetősebb szülők engedhetik meg maguknak. A kisgyermekes anyák 59 százaléka ugyanis alacsony jövedelmű háztartásban él - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 2011 áprilisában készített országos reprezentatív felméréséből.

#cukor
2011.05.13.

Ne idd magad kövérre!

A cukor is az élelmiszercsoportok közé tartozik? Úgy tűnik, igen, mivel kiderült, hogy a kamaszok által bevitt kalória kb. háromnegyedét a cukor teszi ki. Miért gond ez?