Táplálkozás, nassolás

#Táplálkozás #nassolás

62 db cikk a témában

Kényszerevés
#evés
2023.02.09.

Kényszerevés

A te esetedben előfordult már, hogy nem azért ettél, mert éhes voltál, hanem azért, mert valamilyen szomorú dolog történt veled, vagy stresszeltél valami miatt? Valóban enyhíti a kényszerevés a negatív érzelmeket?

Tippek a karácsonyi kilók elkerülésére
#karácsony
2022.12.23.

Tippek a karácsonyi kilók elkerülésére

Mindenki szeretné, ha az ünnepek után is beleférne a kedvenc farmerjába. Ha betartod tanácsainkat, nem kell lemondani a töltött káposztáról, a halászléről és a bejgliről sem. Jöjjön néhány tipp, mellyel elkerülheted a felesleges kilókat.

(T)edd magad boldoggá
#evés
2022.07.25.

(T)edd magad boldoggá

Amikor problémák özöne vesz körül, vagy a szokásosnál is nagyobb a stressz a munkahelyen, a megfelelő étellel elűzheted a rossz hangulatot. Ha már evéssel akarod a jobb hangulatot elérni, tedd egészségesen! Van néhány tippünk…

Az étcsokoládé egészségesebb?
#étcsokoládé
2021.12.01.

Az étcsokoládé egészségesebb?

A mértékletesen fogyasztott étcsoki ténylegesen pozitívan hat egészségi állapotunkra. Minél magasabb a csoki kakaótartalma, annál egészségesebb, mivel a kakaó a szervezet számára értékes flavonoidokat tartalmaz, amik segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

#jégkrém
2020.08.23.

A fogyókúrába is beleférhet a jégkrém

A jégkrém a fagylalt mellett a nyári hónapok meghatározó édessége, azonban meglepően keveset tudunk róla. Konzervatív hozzáállásunk az ízválasztásban is tetten érhető, hiszen a trónról évtizedek óta letaszíthatatlan a vanília, a csoki és az eper. Szakértői segítséget adunk, hogyan legyünk bátrabbak a jégkrém-fogyasztásban!

#fogyókúra
2019.12.08.

A helyes fogyókúra szabályai

Bár sokan fogyókúráznak, a felnőtt hazai lakosság 67 százaléka túlsúlyos vagy kórosan elhízott. A Kutatócentrum felmérése kapcsán 1000 főt kérdeztek meg a fogyókúrával kapcsolatos ismereteikről.

#fogyókúra
2019.08.10.

Egyszerű fogyókúrás tippek

Beleveted magad egy igen szigorú, de csodálatos eredményekkel kecsegtető diétába. Napról-napra követed az utasításokat, melyeket próbálsz maradéktalanul betartani, miközben minden egyes kalóriát számításba veszel. Azonban rövidesen azt veszed észre, hogy sütiket eszel és egyre többet nassolsz, hoppá vége a diétázásnak. Ismerős történet, nem?

#mozi
2016.07.08.

Meglepően hizlaló a mozis kaja

Manapság a rendszeresen moziba járó embereknek több tájékoztatásra lenne szüksége, hogy mi található a mozi büféjében kapható ételekben. Nem is gondolnád, mennyit számít egy kis film alatti nasizás...

#nyári étel
2016.06.17.

A leghizlalóbb nyári finomságok

Végre nyár van, és itt az ideje a strandolásnak, a fagyizásnak, a sörözésnek, koktélszürcsölésnek a medence partján, valamint a szabadtéri sütögetésnek. Jól hangzik, de azt tudod, hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a kalóriadúsabb csemegéket választani? Mutatjuk, miket kerülj el, ha nem szeretnél felszedni jó néhány kilót.

#foci
2016.06.13.

Egészséges nassolás foci Eb alatt is

Nincs meccsnézés nassolás nélkül. Ez tény és való, habár jobb lenne, ha tudatosan készülnénk egy-egy esti drukkolásra, és olyan ennivalókat tennénk a TV előtti asztalra, ami nem a zsíros, cukros vagy túl sós. Cikkünkben felsorolunk néhány ötletet, amely egészséges, és nem kell a felesleges kilóktól tartanod miattuk.

#evés
2016.06.12.

Egyél lassan, könnyebben fogysz!

A bikiniszezon közeledtével sokan lehetetlennek tartják a fogyást. Emiatt sokszor a csodaszerek és az expressz megoldást kínáló eljárások felé fordulnak - pedig rosszul teszik! A kilók leadása valóban nem egyszerű feladat, viszont tudatossággal, és egy-két praktikával biztos eredményre számíthatsz. Tudtad, hogy például lassú tempójú evéssel jóval hamarabb jelentkezik a telítettség érzése?

#diéta
2016.05.23.

Nassolj zöldséget és gyümölcsöt!

Mi a leggyakoribb köret, amit eszel? Krumpli? Rizs? Tudtad, hogy ajánlott minden étkezés során friss zöldségeket is beiktatni a fogásokba? Éppen ezért a gyümölcsöknek és zöldségeknek egészséged érdekében ezentúl még nagyobb szerepet kell játszaniuk az étkezésedben.

#tavaszi étel
2016.04.04.

A 10 leghizlalóbb tavaszi étel

A kellemes tavaszi időjárás lassacskán meghozza a délutáni fagyizások idejét, illetve a kávéházak kerthelyiségei is benépesednek, ahol mindenféle finomság kerül elő. Ez mind jól hangzik, azonban nem árt odafigyelni a szezon kalóriadús ételeire és italaira - pláne, ha nyárra szeretnénk formába lendülni.

#fittségi teszt
2016.02.25.

Lehangoló eredmény: a diákok negyede túlsúlyos

A magyar diákok negyede túlsúlyos, vagy elhízott, az állóképességi szintjük pedig lehangoló - derült ki a 2014/2015-ös tanévben elvégzett Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT) eredményeiből.

#nassolnivaló
2016.01.08.

Vigyél magaddal nassolnivalót a suliba!

Kamaszként gyakran lehetsz éhes, és az étkezések között is folyamatosan rágcsálnál. Az iskolában sem árt az energia, ám a büfék ételkínálata általában nem túl bőséges, és pláne nem egészséges. Vidd magaddal a saját egészséges és finom nassolnivalódat!