Táplálkozás, diéta

#Táplálkozás #diéta

108 db cikk a témában

#cukorbetegség
2013.08.30.

Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata

Több gyümölcs, különösen az áfonya, az alma és a szőlő fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ám a gyümölcslének nincs ilyen hatása - állapította meg egy friss nemzetközi kutatás.

#sport
2013.07.04.

Sportolók étrendje: a jobb eredmény érdekében

Amikor sportolsz, sokkal többet tehetsz annál, hogy lecsökkented a szénhidrátot és sportitalokat fogyasztasz. Figyelj arra is, hogy a helyes táplálékot a helyes mennyiségben juttasd be a szervezetedbe!

#táplálkozási rendellenesség
2013.01.28.

A karcsúság ára

Rengeteg problémával kell megküzdenünk az életben. Van, hogy az iskolai stressz vagy a családi gondok jönnek közbe. Egy biztos, a problémáidat ne úgy oldd meg, mint ahogy a következő történetben egy lány megpróbálta. Mert, mint kiderült, nem segített ezzel, hanem még ártott is magának.

#anorexia
2013.01.22.

Anorexiás vagyok, meggyógyulhatok?

Kórházi kezelésen vettem részt 12 héten át anorexia miatt. Most már otthon vagyok, de még mindig félek a hízástól. Az orvosom emelni akarja a gyógyszereim adagját, de nem tudom megoldás-e. A beszélgetések az orvosommal is egyre kevésbé segítenek - Válogatás a Szakértő válaszol rovat kérdéseiből.

#édesítőszer
2012.11.14.

Az orvosok szerint az édesítőszer segít a diabéteszeseknek

10-ből 9 orvos véli úgy, hogy az édesítőszerek jelentősen javítják a cukorbetegek vagy a fogyókúrázók életminőségét – derül ki a Szinapszis Kft. egy friss, háziorvosok és szakorvosok körében végzett kutatásából.

#édesítőszer
2012.10.10.

Édesítőszerek és az egészség

Bár az édesítőszerekkel kapcsolatos ismeretek meglehetősen hiányosak a lakosság körében, 10-ből 6 ember véli úgy, hogy az egészségtudatosság részét jelentheti ezen cukorpótló szerek alkalmazása – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, a felnőtt lakosság körében végzett kutatásából.

#édesítőszerek
2012.08.29.

Természetes és mesterséges édesítők

Átlagos cukorfogyasztásunk naponta 10 dkg, ami évente fejenként 35 kilogrammot tesz ki! Ennek nagyjából a tizede lenne ideális. A „cukor” megnevezés alatt azonban nem csak a kristálycukor értendő, ám sokan tévesen azt hiszik, a barna cukor vagy a méz kevésbé kalóriadús. De vajon melyek az egyes édesítőszerek előnyei és hátrányai? A kérdésre dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical diabetológusa válaszol.

#testsúly
2012.08.13.

A testsúly és a cukorbetegség kapcsolata

Nehéz úgy végiglapozni egy magazint, vagy szörfözni egy egészségügyi oldalon, hogy ne merülnének fel az ideális testsúllyal kapcsolatos kérdések. Az általános tanács: élj aktív életet, étkezz egészségesen, hogy kordában tartsd a testsúlyodat!

#elhízás
2012.06.07.

Fogyókúra: van, amikor muszáj

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.