Táplálkozás, diéta

#Táplálkozás #diéta

108 db cikk a témában

#protein
2015.03.27.

A jó öreg protein

A fehérje segíthet a nem kívánt kilók leadásában, valamint abban is, hogy a gyomrodat teletömd. De fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és megfelelő fajta proteint fogyaszd, hogy egészségügyileg is profitálj belőle.

Pattanások ellen egészséges étrend
#pattanás
2015.01.16.

Pattanások ellen egészséges étrend

Az étrend jelentős mértékben befolyásolja a pattanások kialakulását. Az azonban egyéntől függ, hogy ki mire hogyan reagál. Egyesek például a csokitól, míg mások az olajos magvaktól lesznek pattanásosak.

#bőr
2015.01.12.

Az ételek hatása a bőrre

Ma már általánosan ismert dolog, hogy egyes tápanyagok jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Az egészséges csontokhoz kalciumra és D-vitaminra van szükség, a szívnek pedig jót tesz az omega-3 zsírsavban gazdag hal.

#életmód
2014.12.01.

Egy kamasz lány, aki bebizonyítja, az életmódváltás igenis lehetséges

"Sokan nehezen hiszik el, hogy nem azért eszek salátát vacsorára és zabkását reggelire, mert ezt kell, hanem mert ezt kívánom. Szerintem csak hozzáállás kérdése. Az életmódváltás igenis lehetséges." - véli Gökler Krisztina, egy húsz éves kamasz lány, aki három évvel ezelőtt úgy döntött, változtat az életén, és azóta másokat is erre motivál.

#vér
2014.10.14.

Még mindig túlsúlyos a magyarok kétharmada?

A 2009-es Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat adatai szerint a felnőtt lakosság csaknem kétharmada túlsúllyal küzd, valamint számos táplálkozási kockázati tényező van jelen. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 2014-ben megismétli a felmérést, hogy kiderítsék: hoztak-e pozitív változást az elmúlt évek erőfeszítései, illetve milyen további lépésekre lehet szükség.

#cisztás fibrózis
2014.10.02.

Mit egyen, aki cisztás fibrózisban szenved?

A cisztás fibrózis az egyik leggyakoribb veleszületett anyagcsere betegség. Ha te is ilyen betegséggel vagy diagnosztizálva, ne aggódj, ettől függetlenül is élhetsz teljes életet.

#nass
2014.08.27.

Mikor és hogyan együnk zöldséget és gyümölcsöt?

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk. Gyümölcs reggelire, vagy inkább este, zöldség párolva, vagy nyersen? Kérdéseinkre dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa válaszolt.

#táplálkozás
2014.06.16.

Táplálkozási zavarok és következményeik

A férfiak többsége csak legyint, ha a táplálkozási zavarokról hall. Bár a táplálkozás leggyakoribb zavaraiban - az anorexiában és a bulimiában - valóban elsősorban nők szenvednek, egyes rendellenességek éppen a férfiakat veszélyeztetik leginkább.

#fogyás
2014.06.07.

A hormonok miatt nem megy a fogyás

Hogy lehet az, hogy a sikeres fogyókúra után olyan gyorsan újra felbukkannak az olyan nehezen leadott kilók? A kérdésre a választ a hormonok adják meg – írják friss tanulmányukban ausztrál kutatók.

#gyomorbetegség
2014.05.29.

A túl sok só és a gyomorfekély

A sófogyasztást eddig főként a magas vérnyomással hozták összefüggésbe. A gyomorban jelenlévő túlzott sókoncentráció nagyobb aktivitásra készteti a Helicobacter Pylori baktériumot, ami jelentősen növeli a gyomorfekély kockázatát – állítják amerikai tudósok. Dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical gasztroenterológus főorvosa a betegség tüneteiről és kezeléséről beszélt.

#táplálkozás
2014.05.25.

Ész nélküli evés: 6 tévhit leleplezése

Azt hiszed, ha kis pohárból iszol, akkor az megvéd attól, hogy sokat igyál? A kis poharak még rosszabbnak bizonyultak a felmérések során, mint a nagyok, mivel a vizuális csalódás miatt körülbelül 34%-kal iszunk többet belőlük, mint a magasabbakból vagy szélesebbekből.

#diéta
2014.04.06.

A leghatékonyabb zsírégető ételek

Közeleg a bikiniszezon, és nem tudod, hogy mit tehetsz az egészségedért és a jó alakért? Összegyűjtöttük a leghatékonyabb zsírégető ételeket - hiszen miért ne segíthetnének Neked az ételek a fogyásban? 1. rész.

#fogyás
2014.04.05.

Fogyás: hogyan NE add fel?

A fogyás gyakran nehéz, nagy akaraterőt és sok időt igényel - ám, ha sikerül, az jelentősen, pozitív irányban változtatja meg az életed, hidd el. Nem csak egy sokkal egészségesebb életmódot jelent, hanem az önbizalmad is jelentősen megnő, hiszen sikerült bebizonyítani magadnak: képes vagy a céljaid elérésére!

#cukorbeteg
2014.03.12.

Előzd meg a cukorbetegséget diétával!

A cukorbetegség alattomos betegség, hiszen sokszor jelentősebb tünetek nélkül rombolja az ember szervezetét. Mivel kezelése sok esetben nehézkes és körülményes, érdemes a megelőzésre nagy gondot fordítani, főleg akkor, amikor már inzulinrezisztencia diagnózisa is fenn áll. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elárulja, milyen étrendet érdemes ebben az esetben követni.

#csokoládé
2014.01.28.

Egészséges csokoládé: álom vagy valóság?

Az egészséges csokoládé úgy hangzik, mint egy megvalósult álom, de azért a csokit még nem sorolják teljesen az egészséges ételek közé. A csokoládé hírneve egyre nő azoknak a tanulmányoknak a számával, amelyek szerint ez az édesség szívbarát választás.