Táplálkozás, diéta

#Táplálkozás #diéta

108 db cikk a témában

#leves
2016.02.05.

Miért kúráljuk levessel a betegeket?

Hiába kerülnek napvilágra különböző gyógyászati újdonságok, újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során. Az egyik bevált "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott. Azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.

#kalória
2016.01.01.

Butít a gyorsétel!

Kutatások szerint a a hamburger, a sült burgonya és a hasonló gyorséttermi ételek fogyasztása elősegíti az elbutulást, míg azok, akik csökkentett kalóriatartalmú, úgynevezett mediterrán diétán élnek, jobban teljesítenek a szóbeli memóriateszteken.

#derékbőség
2015.11.13.

Karcsúbb derekat szeretnél?

Emelje fel a kezét, aki sohasem álmodott karcsúbb derékról! Úgy gondolom, hogy majdnem mindenki reménykedett már abban a tükörbe nézve, hogy formásabbá teheti a hastájékát.

#fogyókúra
2015.11.09.

Mítosz vagy valóság: a grapefruit fogyaszt?

Hát nem volna kiváló, ha lennének kalóriaégető ételek? Sokan gondolják, hogy a grapefruit is ezek közé tartozik. Sőt, vannak olyan szakértők, akik nem csak, hogy helyeslik a friss grapefruit nagy mennyiségű fogyasztását, hanem emellett grapefruit tabletta alkalmazását is ajánlják, amely a grapefruitból kivont naringin nevezetű anyagot tartalmazza. De vajon mi az igazság?

#turmixgép
2015.10.21.

Diétabarát ételek, amiket turmixgépben készíthetsz el

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy fogyj, ha otthon készíted el az ételeidet. A saját konyhádban könnyebben tudod kontrollálni a bevitt kalóriákat, egészségesebb hozzávalókat választhatsz, és jobban odafigyelhetsz az adagokra, mint egy kifőzdében vagy étteremben. Ugyanakkor valószínűleg nem akarsz a sütéssel, grillezéssel, főzéssel járó rendetlenséggel foglalkozni. Erre egyszerű a megoldás: használd a turmixgépet!

Mely ételek okozhatnak hasmenést?
#hasmenés
2015.09.23.

Mely ételek okozhatnak hasmenést?

Érezted már úgy, hogy étkezés után egyből ki kell menned a mosdóba? Nem tudtad, hogy mitől lehet? Mi most eláruljuk neked.

#diéta
2015.09.01.

Mivel fogyhatsz úgy, hogy többet eszel?

Ha a fogyókúrára gondolunk, már szinte természetes, hogy a koplalás, a kemény diéta jut az eszünkbe, miközben egyre többet gondolunk az ételre. Ennek általában csalódás a következménye, hiszen nagy eredményeket nem tudunk elérni ezzel a módszerrel, és feladjuk a diéta gondolatát is. Majd ha újból erőt érzünk magunkban, ismét elkezdjük, majd megint feladjuk.

#turmix
2015.07.05.

A legfinomabb nyári turmixok

Egyszerű, gyors, praktikus receptek a vitamindús, édes élvezetekhez! Fogyaszd reggelire, desszertként vagy akár két étkezés között.

#nass
2015.06.28.

Ételek 40 kalória alatt

Igen, léteznek. A következő ínycsiklandó ételek mindegyike 40 kalória alatt van, így nyugodt szívvel nassolhatsz belőlük.

#csoki
2015.06.12.

Érdekességek a csokiról

Igaz ugyan, hogy a csoki egészségtelen ételként ismert, de a legújabb tanulmányok szerint az étcsokoládé igenis az egészséges táplálkozás egyik alapanyaga. Az étcsokinak számos jótékony hatása van a testre, éppen ezért generációkon át gyógyszerként használták az egész Földön.

#diéta
2015.06.01.

A legegyszerűbb diéta, amiről valaha hallottál

Együnk naponta 500 kalóriát, és egy hét alatt akár 3 kilótól is megszabadulhatunk. Ez elég durván hangzik, nem igaz? Nem kell megijedni, nem akarunk koplaltatni. Sőt, kedvenc ételeidről sem kell lemondanod.

#ital
2015.05.19.

Mit igyál és mit ne, ha diétázol?

Sokszor halljuk azt, hogy milyen ételeket érdemes enni fogyókúra alatt. De mi a helyzet az italokkal? Nem figyelünk rájuk eléggé, pedig sok plusz kalóriát és zsírt vihetünk be velük a szervezetünkbe.

#test
2015.05.15.

Készítsd el a saját sportitalodat!

Manapság már a szivárvány minden színében választhatsz sportitalokat. Ám ezek az italok akár káros anyagokat is tartalmazhatnak. A kemény fizikai munka mellett azonban a víz mellé néha kell egy kis plusz energia. Ráadásul a rengeteg kukába kidobott műanyag palack sem tesz jót a környezetnek.

#diéta
2015.04.29.

Fehérje diéta

Miért kezdj el magas fehérjetartalmú diétát? Az elsődleges cél a súlyvesztés. A protein tartalmú ételek fogyasztása általában kevesebb szénhidrát bevitelével is jár. Egy általános diétában a napi kalóriák 10-15%-a protein, míg ebben a diétában ez a szám akár 30-50% is lehet.

#stevia
2015.04.10.

Cukor helyett: stevia

A stevia egy Dél-Amerikában őshonos növény, ami százszor édesebb a cukornál. Hazájában másfél ezer év óta használják édesítésre és gyógyításra. Alig tartalmaz kalóriát, és a cukorral ellentétben előállítása kevésbé terheli a környezetet!