nyári szünet
#Szülőknek

Nyári programok tiniknek: 1. hét

2015.07.01.
1 perces olvasási idő

Itt a jó idő: ideje grillezni egyet vagy ellátogatni egy hangulatos koncertre, valamelyik közeli fesztiválra. Íme, néhány ötlet, amellyel igazán emlékezetes nyarat varázsolhat tini gyermekének.

6 hetes programajánlónk keretében sok szórakoztató nyári tevékenységet állítottunk össze tinédzserek számára. Számos ötletet kaphat arra vonatkozóan, hogy hogyan foglalják le magukat a kamaszok a nyári szünidő alatt. Az alábbi ötleteket csinálhatják magukban is, a barátaikkal, vagy akár az egész családdal együtt.

Minden hét négy különböző tevékenységet tartalmaz: Csináld meg (recept), csináld magad (DIY), tanuld meg hogyan, menj ki a szabadba!

A hét folyamán a tini mindig tanul valamit, miközben jól szórakozik. Hiszünk abban, hogy a kamaszok is leginkább a tapasztalatokból tanulnak, valamint, hogy a szülők több élményt tudnak nyújtani, ha kapnak egy kis segítségeket ötletek terén.

Első hét: irány a szabad levegő!

  • Csináld meg:

Grillezzenek valami különlegeset!

Bármit, amit még nem próbált, de úgy gondolja, hogy: "Hú, ez a recept jól hangzik!" nyárGrillezés közben jól lehet szórakozni, és pozitív tapasztalatokat nyújt, ha új és különböző dolgokat próbál ki. Grilleztek már kukoricát? Nem csak szórakoztató, hanem finom is!

Tipp: Grillezés biztonságosan

  • Csináld magad (DIY):

A nyári melegben bizonyára gyakran érzi, hogy jólesne fáradt tagjait egy kád vízben felfrissíteni. Olcsón, gyorsan, környezetkímélő módszerrel házilag is készíthető fürdősó! Sőt, szép üvegbe téve, szalaggal átkötve kiváló ajándék is lehet!

Íme a recept: Nyugtató fürdősó házilag

  • Tanuld meg:

Csillagkereső - Keressék meg a Göncölszekeret és a többi híresebb, ismertebb csillagképet is!

Nyomtassa ki a netről az adott hónap csillagtérképét, ragadjon egy plédet, terítse le a kertben, és élvezzék az esti csillagnézést – keressék meg a csillagképeket! Próbáljon meg hetente egyszer kifeküdni kamasz gyermekeivel, és élvezzék a csillagok nyújtotta látványt! Higgye el,meg fog lepődni, milyen meghitt beszélgetéseket hozhat egy-egy ilyen este!

Tipp: Csillagkereső

  • Gyerünk a szabadba:

Keressenek szabadtéri koncerteket!

A zenei események és fesztiválok az egyik legjobb ok arra, hogy a szabadban legyünk nyáron. Hagyja, hogy gyermeke barátai is társuljanak, és élvezzék a zenét! Gondoskodjon róla, hogy legyen önöknél egy kis nassolnivaló is!

(S.A.)