szex
#Vágyak

A fiúk és a terhesség: Igazi felelősség!

2010.11.15.
2 perces olvasási idő

Fiúk, csak óvatosan! Ha teherbe ejtesz egy lányt egyszerűen nem jogos ráhagyni a döntést! Csak végy példát társaidról, tanulj belőle! Péter 19 éves és 3 gyermeke van! Főiskolára jár, miközben dolgozik és megpróbál segíteni a gyermeke anyjának. Egy elég nagy hibát követett el. Soha nem használt kondomot!

„Mi csak gyerekek voltunk, éppen hülyéskedtünk, nem gondoltam volna, hogy így végződik!” Tette hozzá Péter. Mindössze 16 éves volt mikor két barátnője egy időben lett terhes. Rá egy évre pedig még egy lány szült neki gyermeket.

A meggondolatlanság ára

Amikor Péter és a szülei rájöttek, hogy fiukból apa lehet, felhívták a lányok szüleit és javasolták nekik az abortuszt és az örökbeadást. Az abortuszt túl keménynek, gyerekgyilkosságnak tartották. Az örökbefogadást pedig nem tartották célszerűnek, mondván, ha már megcsinálták a bajt, viseljék is gondját!

Tehát bár Péter nem akart apa lenni, a törvény az anyának ad döntési jogot! És mivel ők úgy gondolták, hogy megtartják, így Péter akaratán kívül apa lett! Innentől kezdve pedig törvény kötelezi a gyermektartás megfizetésére. Péter anyja bár tudja, hogy fia elkövetett néhány hibát, mégis amellett érvel, hogy a fiának nem volt beleszólási joga!

„Ők még kicsik voltak, nekünk kellett volna meghozni a helyes döntést!” – mondta Péter anyja. Péter egyetértett az anyjával, nem akart apa lenni. Bíróságról bíróságra jártak, hogy mentesítsék Pétert a gyerektartás költségei alól. Azonban vesztettek. Viszont ezután részt vettek egy nemzetközi programba, ahol megértették mindketten – Péter és az anyja is- az apaság felelősségeit.

„Ez az anyukától függ, ő azt csinál, amit akar, a baba nem mondhatja meg, mit szeretne”.

A következményeket vállalnod kell!

Péter megérti ugyan, hogy apának lenni nem egyszerű. De rengeteg pénzt kell megspórolnia. Az ő életének a gyerekek szerves részét kell, hogy képezzék! Próbál havonta háromszor, négyszer is találkozni gyermekeivel, ez viszont a munka az iskola mellett nem egyszerű. Sőt, kifejezetten kemény.

„Amikor csak tudok, velük vagyok! Szeretnék minél többet velük lenni és betölteni az apa szerepét! De erre még nem vagyok készen! De most már késő! Tudom milyen, ha nincs apám, sajnos az enyém is elhagyott, nem szeretném, ha a gyerekeim is így nőnének fel!” – mondta Péter

Fiúk! Ha nem akartok így járni, mint Péter és ti is bele szeretnétek szólni a döntésbe, gondolkodjatok mikor szexszeltek! Ha úgy érzed, még nem állsz készen az apaságra minden alkalommal védekezz! Vagy várj addig, amíg úgy érzed, hogy elég érett vagy az apasághoz. Ha elég figyelmes vagy az életed később fog megváltozni!

Én vagyok az apa?

Láttad a lányt sok fiúval randizni. Majd egyszer csak odajön hozzád és azt mondja: Terhes vagyok tőled! Valószínűleg elgondolkodsz, hogy, vagy miként. Viszont, hogy meggyőződj tényleg te vagy e az apa végezz el egy DNS tesztet melyhez elég egy kis vér is vagy egy hajszál. Ha ez egyezik, nos, onnantól tényleg te vagy az apa.

Az apaság jogot ad arra, hogy lásd a gyerekedet. Onnantól kezdve a gyerekednek mindene ugyanúgy lesz mint neked! Tehát társadalombiztosítása, betegbiztosítása stb. Az apának segítenie kell a gyermek felnevelésében is! Ezt törvény írja elő!

Szex védekezés nélkül - csak tudatosan!!!

A legjobb azonban, ha a gyermeknek két szülője van, akik szeretik és törődnek vele. Általában jobb, ha megvárod, míg idősebb leszel, hogy szülő legyél. Vagy ha mégis gyereked lesz fiatalon, légy tisztába a felelősségeiddel, és tartsd is be őket!

Hát fiúk nem egyszerű a helyzetünk! Miután már megvan, a baj mi nem sokat tehetünk! Ezért fontos, hogy mindig védekezzünk! Hisz minekünk csak addig és akkor van „beleszólási-jogunk” a gyerekvállalásba, mikor és hogyan szexelünk!

(Cs.B.)