maszturbáció
#Vágyak

Kérdések az önkielégítésről, amiket nem mertél feltenni

2023.09.09.
1 perces olvasási idő

A maszturbálás teljesen normális, egészséges módja annak, hogy szexuális örömet szerezz magadnak. A fiúk 80, a lányok 60 százaléka állítja, hogy szokott önkielégítést végezni.

Ahogy tudod, sok mítosz és valótlanság kering arról, mi történik, amikor maszturbálsz. Ez különösen megtévesztővé teheti a dolgokat, és a legtöbben nem érzik kényelmesen magukat, miközben a témáról beszélnek egy szülővel vagy felnőttel. Cikkünkben a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat találhatod az önkielégítéssel kapcsolatban.

Az önkielégítés homoszexualitást jelent?

Nem, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy homoszexuális vagy!

A maszturbálás okozhat testi károkat?

Bár néhány vallás azt tanítja, hogy a maszturbálás erkölcsileg elítélendő, nem okoz semmilyen testi problémát. Se elmezavart, se sterilitást nem okoz, nem zsugorítja a nemi szervedet, nem teszi kellemetlenné a későbbi szexuális életedet, hiába terjed erről ennyi tévhit.

A felnőttek is csinálják?

Hát persze. Bár, ha kielégítő szexuális életük van, ritkábban teszik, de a legtöbb ember élete végéig él ezzel a lehetőséggel.A maszturbálásról: fiú az ágyban

Mi van, ha különös dolgokról fantáziálok közben?

Addig nincs velük baj, amíg erőszaktól mentesek. Viszont ha felizgat az a gondolat, hogy valakit megkínzol, vagy megölsz, akkor érdemes szakemberhez fordulnod.

Az orvos vizsgálat alapján meg tudja mondani, hogy egy lány maszturbált-e már?

Általában nincs mód arra, hogy megmondják, valaki maszturbált-e, vagy sem. De egyik doki sem fogja ezt nézni! Még a vibrátorok sem okoznak elváltozást a testen, hacsak az nem dörzsölődött túl erősen hozzád, és sebesítette meg a csiklót vagy a szövetet, ami körülveszi azt. Ezt észrevenné, mert ez a terület lágy. Ebben az esetben a szövet körülbelül egy napon keresztül kicsit piros, és bár lehet, hogy egy doktor észreveszi ezt, valószínűleg nem fog csodálkozni rajta.

Megfertőződhetek önkielégítés közben?

Nem, nem lehet fertőződésed maszturbálástól, hacsak nem irritálod a bőrt a péniszeden. Épp mint egy kaparás a karodon vagy a lábadon, egy horzsolás a hímvessződön is tud bőrfertőzéshez vezetni, bár ennek kicsi az esélye. Szintén megfertőződhetsz, ha valamit bejuttatsz a húgycsövedbe.

A bőr a heréim körül sötétebbé válik. Ez kapcsolatban van a maszturbálással?

Nem, ez nincs. A bőr, ami befedi a heréket, azt herezacskónak nevezik, és a tesztoszteron (férfinemi-hormon) hatására sötétebbé válik. Ugyanez történik a pénisszel is. Ez éppen egy jel, hogy a tested serdülőkoron keresztül megy át.

Valahogy leállíthatom azt a kényszert, hogy gyakran maszturbáljak?

A szexuális érzések nagyon erősek a korodban, és a késztetés, hogy örömet szerezz magadnak, teljesen normális. Minden másnap egyáltalán nem szokatlan. A maszturbálás ártalmatlan, de az, hogy szeretnél-e leállni, a te akaratodtól függ.

(KamaszPanasz - Gy. A.)